Van Serhat Koleji öğrencisi Polatkan Polat'ın uluslararası başarısı

Van Özel Serhat Koleji öğrencisi Polatkan Polat, Kazakistan'da düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda dünya ikincisi oldu. 5 bin öğrenci

Van Özel Serhat Koleji öğrencisi Polatkan Polat, Kazakistan'da düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda dünya ikincisi oldu. 5 bin öğrenci arasından dünya ikinciliği başarısını yakalayan Polatkan Polat, Van Ferit Melen Havaalanı'nda ailesi, arkadaşları ve öğretmenleri tarafından karşılandı.

Türkiye'nin ve Van'ın gururu olan Polatkan Polat'ın daha önce de Balkan şampiyonlukları bulunuyor. Geleceğin bilim insanı olarak görülen Polat, duyduğu mutluluğu havaalanında dile getirdi. Matematik Olimpiyatları'na Polatkan ile birlikte Türkiye'den 6 öğrencinin katıldığı belirtildi. 9 saat süren sınavı tamamlayan Polat, dünya ikinciliği ile okuluna, ailesine ve Vanlılara büyük bir gurur yaşattı.

Polat'ın babası Kemal Polat, oğluyla gurur duyduğunu ifade ederek, öğretmenlerine teşekkür etti. Van Özel Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hayrettin Kaya da, Serhat'ın başarıdan başarıya koşmaya devam ettiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.