Türkiye Sakatlar Federasyonu'ndan Ak Parti'ye Ziyaret

Türkiye Sakatlar Federasyonu (TSF) İzmir Şube Başkanı Nuran Babacan, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'ı ziyaret ederek federasyonda yürütülen hizmetlerle ilgili destek istedi.

Türkiye Sakatlar Federasyonu'ndan Ak Parti'ye Ziyaret
TSF'nin 50 yıl sonra İzmir'de şube açtığına dikkat çeken Babacan, engelli vatandaşların istihdamına toplumun tüm katmanlarının hassasiyetle yaklaşmasını istedi. Babacan, "Engelli kardeşlerimizin en büyük sıkıntısı iş bulamamak. Özellikle işverenlerin bu kardeşlerimize önyargılı yaklaşmaları zaten kendi kabuğuna çekilen engellilerimizi hayata küstürüyor. Bu konuda tüm kurum ve kuruluşlarımızın daha hassas davranmalarını istiyoruz" dedi.
İstihdam konusunda engelli vatandaşlarımıza daha duyarlı davranılması gerektiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ise, "AK Parti dönemi engellilerimizle ilgili söylemlerin icraata dönüştüğü bir dönem olmuştur. İsveç'te, Norveç'te Avrupa'nın birçok ülkesinde duyduğumuz hizmetleri bir çırpıda AK Parti hükümeti yasalarla ortaya koydu. Cumhuriyet tarihimizde ilk defa bizim hükümetimiz döneminde, engellilerimizin yaşadığı sorunlara kapsamlı ve çağdaş çözümler getiren 5378 Sayılı Özürlüler Kanunu çıkarılmıştır. Engelli kardeşlerimizin istihdamı noktasında işverenlerimize önemli teşvikler sağlandı. 2002 yılında engelli işçi kadrolarında yıllık istihdam 10 bin 880 iken, 2002 sonrası istihdam yıllık ortalama iki kat arttı. Ücretsiz taşıma projesi kapsamında yaklaşık otuz bin özürlü öğrencimiz eğitim kurumlarına ücretsiz taşınmaktadırlar. Üniversitelerde okuyan engelli öğrencilerimize burs ve yurt imkânları noktasında öncelikler tanınmaktadır. Yine sosyal devlet olmanın gereği olarak 2006 yılından bu yana hayatını başkasının yardımı olmadan sürdüremeyecek durumdaki engellilerimize evde bakım hizmetleri verilmektedir. 2022 sayılı yasa kapsamında engelli aylıkları AK Parti döneminde yüzde iki yüz ila yüzde üç yüz oranlarında artırılmıştır. Özürlü ve Yaşlı Aylıklarında evde ödeme dönemi başlatılmıştır. Engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.