TESK Başkanı: Okul servisleri ve kantinlere şimdiden tedbir alınmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yeni eğitim-öğretim sezonu için hazırlıklara başlanması gerektiğini sö

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yeni eğitim-öğretim sezonu için hazırlıklara başlanması gerektiğini söyledi. Öğrencilerin okullarına güvenli ulaşımı ve okulda bulundukları süre içinde sağlıklı beslenmeleri amacıyla önlemler alınmasını isteyen Palandöken, 15 milyon öğrenci için Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışmak istediklerini belirtti.

TESK Başkanı Palandöken, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı yaklaşık 42 bin okulun yaklaşık 30 binin de kantin bulunduğunu ifade etti. Bu kantinlerin müşterilerinin 15 milyon öğrenci olduğunu belirten Bendevi Palandöken, "Basında sık sık çocukların sağlıksız beslendiği, okul servislerinin tehlike yarattığı vurgulanır. Kuşkusuz bu haberler içinde gerçek payı olanlar vardır. Ancak geneli itibarıyla yaşanan sorunlar, bu konuda gerekli çalışmaların yapılmamasından kaynaklanıyor." dedi.

Başkan Palandöken okul ve kurum kantinlerinin ihale yöntemi ile verildiğini kaydederken; "Kantin ve servis araçları ihaleleri 15 milyon öğrencimizi ilgilendirdiği için tek değerlendirme kriteri, ucuz hizmet olmamalıdır. Milyonlarca dolarlık bu pazarda kalite ve sağlanan hizmetin güvenilirliği ön planda tutulmalıdır. Kantinlerin, daha sağlıklı koşullarda çocuklarımızı obeziteden uzak tutacak, kaliteli ürünlerin hijyenik koşullarda sunabilmesi için yeniden yapılanmaya gidilmesinde yarar var. TESK'in oluşturacağı bir yapı içinde beslenme uzmanları ve diyetisyenlerin kalori hesabı yapılmak suretiyle hazırlanacak sağlığa uygun, hijyenik ürünlerin kantinlerde satılması sağlanacağı bu yeniden yapılanmayı, TESK olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde başlatmayı öneriyoruz." ifadelerini kullandı.