Terörle mücadeleye destek veririz - POLİTİKA

Erdoğan bugün açıklama yapacak



Erdoğan bugün açıklama yapacak

Başbakan, terörle mücadele konusunda çıktığı liderler turunu Kılıçdaroğlu ile tamamladı. CHP lideri “Sağlıklı politika izlendiğinde biz de destekleriz” derken Erdoğan, bu temasların sürmesini istedi 

YAKUP BULUT - NEŞE SARIDOĞAN  ANKARA

Başbakan Erdoğan terörle ilgili çıktığı liderler turunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile tamamladı. Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki makam odasında 1.5 saat süren görüşmenin ardından Başbakan  açıklama yapmadı. Kurmaylarıyla değerlendirme yapan Erdoğan, Meclis’ten ayrılırken sorular üzerine  konuyla ilgili açıklamayı bugün yapacağını bildirdi.

BAZI ÖZEL BİLGİLER DE ALDIK

 Kılıçdaroğlu ise Erdoğan’ın terör konusunda bilgi verdiğini, alacakları önlemleri aktardığını kaydetti. Erdoğan’ın özel güvenlik güçlerinin oluşturulacağını söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bunun ordu içinde mi dışında mı, emniyetin içinde mi olacağı konusunda henüz karar alınmadığını ifade etti” dedi ve Başbakan’dan bazı özel bilgiler aldıklarını da söyledi.  Erdoğan’ın bölgeye hastane, yol gibi hizmetler için 25 milyar liralık yatırım yapıldığını aktardığını da belirterek “Başbakan barajın indirilmesine sıcak bakmadığını ifade etti” dedi. Kılıçdaroğlu teröre iktidar-muhalefet şeklinde farklı gözle bakılmasının doğru olmadığını ifade ettiklerini belirterek, “Sayın Başbakan bizim paralelimizde açıklama yaptı, bizi mutlu kıldı” diye konuştu.

BİZİ RAHATSIZ EDECEK ÖNERİ OLMADI

Terörle mücadele konusunda CHP’nin hükümete destek verip vermeyeceği sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Terörle mücadelede sağlıklı politika izlendiğinde biz de destekleriz” cevabını verdi. Kılıçdaroğlu bir başka soru üzerine, Başbakanın kendilerini rahatsız edecek bir önerisi olmadığını söyledi. İkinci bir görüşme   konusunda ise yol haritasının belirlenmesi öncesinde gerekli görülürse görüşebileceklerini ifade etti. 

Ortak akIlda fayda var

Erdoğan, bundan sonra da muhalefetle bir araya gelmeyi arzu ettiğini söyleyerek “Tabii sürekli benim davetim değil, isterim ki onlar da belli konularda şu konuyu görüşmek üzere bir araya gelsek’ diye de sadece ana muhalefet   değil, muhalefetten de sürekli bir araya gelerek ülkenin geleceğine yönelik bir ortak aklı oluşturmakta her zaman için fayda var” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NUN 5 ÖNERİSİ

Kılıçdaroğlu görüşmede gündeme getirdiği önerilerini şöyle sıraladı: “Seçim barajının indirilmesi, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması, bölgeye devletin doğrudan gidip istihdam yaratması, Et Balık Kurumu’nun yeniden hayata geçirilmesi ve mayınlı arazilerin temizlenerek topraksız köylülere verilmesi.”

Görüşmede Baykal’ın o kaseti gündeme gelmedi

• Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan ile görüşmesinde daha önce gündeme getireceğini açıklamasına karşın Baykal’ın kaset skandalı konusuna değinmedi.

• Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu ziyareti sırasında, Başbakanlık kameramanı CHP yönetimi tarafından engellendi. Erdoğan’ın hemen ardından odaya girmek isteyen Başbakanlık kameramana izin vremediler. Araya giren Başbakanlık yetkililerinin müdahalesiyle kameraman odaya girebildi.

• CHP yetkilileri basın mensuplarının görüntü alması için odanın bulunduğu kata çıkan merdivenlerin başına yerleştirdi. Ancak Erdoğan üçüncü kata çıkmak için asansör kullanınca bu durum CHP’lilere iletildi. Ancak CHP’liler “Buraya kurdurduk, değiştiremeyiz” cevabı verince gazeteciler sıkıntı yaşadı. Medya mensupları “Ters köşeye yattık” diyerek tepki gösterdi.

• Görüşmeden sonra koruma sayısının fazlalığından şikayetçi olunması üzerine CHP Genel Başkanı Yardımcısı Hakkı Suha Okay, “Koruma görmedik. Bir koruma vardı Başbakanlıktan, o da görüşme başlayınca bizim korumayla birlikte odadan çıktı” dedi.

• CHP’li yetkililer konukları için tatlı bir menü hazırladı. Orta sehpadaki tabaklarda karşılık tatlı kurabiyeler, büyük gümüş şekerlikte ise lokum ve badem ezmeleri servis edildi. Çay ve kahve sunuldu.

Başbakanlık’ta Başbuğ ile 2.5 saatlik görüşme

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu görüşmesinden sonra Başbakanlık Merkez Bina’ya geçerek Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile haftalık olağan görüşmesini yaptı. İlker Başbuğ’u Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan karşıladı. İki saat 25 dakika süren Erdoğan ile Başbuğ görüşmesinde terörle mücadele konusu ele alındı. Başbuğ’un Genelkurmay’ın üzerinde çalışma yürüttüğü profesyonel ordu konusunda Erdoğan’a bilgi verdiği bildirildi.

KKTC’ye su müjdesi

Başbakan Erdoğan, dün KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile de görüştü. Görüşme sonrası Erdoğan, ‘’KKTC’ye Türkiye’den boru hattıyla su taşınmasına ilişkin anlaşmanın artık imza safhasına geldiğinin müjdesini vermek isterim” dedi. 20 Temmuz kutlamarı öncesi imzaların atılacağını söyleyen Erdoğan, projenin temellerini de kısa sürede atacaklarını ifade etti.  Denizaltı kablosuyla KKTC’ye elektrik taşınması projesinin de hayati bir önemi olduğunu belirten Erdoğan, bunun da diğer bir öncelikleri olduğunu bildirdi. Erdoğan, “Anavatan olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” diye konuştu.

 

Star Gazete