Otomotiv ihracatçılarına TBMM Üstün Hizmet Ödülü

Otomotiv Endüstrisi ihracatçıları Birliği'ne (OİB) Türkiye'ye ekonomik ve soysal alanda sunduğu katkılar dolayısıyla TBMM Üstün Hizmet Ödülü verildi.&

Otomotiv Endüstrisi ihracatçıları Birliği'ne (OİB) Türkiye'ye ekonomik ve soysal alanda sunduğu katkılar dolayısıyla TBMM Üstün Hizmet Ödülü verildi.

'OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi' projesiyle ödüle layık görülen birlik, sosyal sorumluluk projesi alanında örnek gösterilen kurumlardan biri oldu. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in elinden aldıkları ödülün kendilerini motive ettiğini vurguladı.

Lisenin eylül ayında hizmete gireceğini bildiren Sabuncu, otomotiv sektörüne kalifiye işgücü yetiştirmede büyük katkıda bulunacağını kaydetti. Başkan Sabuncu, "İhracat şampiyonu, istihdama önemli katkısı olan ve teknoloji geliştiren sektörümüze olumlu katkı sunacak yeni okulumuzla gençlerimizi de doğru yönlendirmiş olacağız. Şimdi TBMM Üstün Hizmet Ödülü ile de övgüye değer görülen bu okul ile ne kadar doğru bir projeye imza attığımızı görüyorum." dedi.

Nitelikli gençlerle sektörlerinin çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını, 2023 yılında 4 milyon adet üretim, 3 milyon adet ihracat ve 75 milyar dolarlık ihracat geliri ve ayrıca yeni teknolojiler hedefinin eğitime önem verilmesiyle yakalanabileceğinin altını çizen Orhan Sabuncu, "Otomotiv endüstrisini eğitimli gençlerimizle birlikte geliştireceğiz ve sektörümüzü bir üst lige taşıyacağız." ifadelerini kullandı.