METEM Müdürü Özkılınç: Bu yıl kayıtlarda başvuru patlaması bekliyoruz

Türk Tekstil Vakfı'nın 2008 yılında 10 milyon dolar harcayarak yaptırdığı Adana'nın Sarıçam ilçesindeki Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Me

Türk Tekstil Vakfı'nın 2008 yılında 10 milyon dolar harcayarak yaptırdığı Adana'nın Sarıçam ilçesindeki Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kız Teknik ve Meslek Lisesi (METEM) Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda başarılı olan öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Her gün onlarca öğrencinin okullarını gezerek bilgi aldığını belirten METEM Müdürü Mustafa Naci Özkılınç, bu yıl kayıtlarda başvuru patlaması beklediklerini söyledi.

Anadolu Meslek Lisesi statüsüyle faaliyet gösterdiklerinin altını çizen Özkılınç, SBS'de başarılı olan öğrencilerin yoğun olarak okullarını tercih ediyor olmalarının kaliteli eğitim verdiklerinin göstergesi olduğunu söyledi. Okullarında yaygın mesleki eğitim faaliyetlerinin de sürdüğünü kaydeden Özkılınç, "Yatılı pansiyon ve yemekhane imkanlarımızın yanı sıra teknolojinin tüm imkanları da öğrencilerimiz için sunuluyor. Tekstil teknolojisi alanı altında tekstil laborantlığı ve tekstil mekatroniği bölümleri olan okulumuz öğrencileri aldıkları eğitimlerle tekstil sektöründe aranan eleman haline geldiğinden işleri garanti diyebiliriz." şeklinde konuştu.

İŞ-KUR'la ortak kurslar da düzenlediklerini söyleyen Özkılınç, "Okulumuzda İŞ-KUR'un kurslarına katılan gençlerimize mesleki eğitimler de veriyoruz. Ayrıca, fabrikalarda çalışan işçilere ağır ve tehlikeli işler kursu vererek daha güvenli iş ortamları sunmaya çalışıyoruz. Okulumuzun yurtdışı projeleri de bulunmakta. 10. sınıfa geçen öğrencilerimize ücretsiz özel İngilizce kursları da verdireceğiz." dedi.

Tekstil Laborantlığı ve Tekstil Mekatroniği'nin yanı sıra İplik, dokuma, Örme, Boya-Terbiye bölümlerinin de bulunduğunu söyleyen Özkılınç, "Çukurova, Gaziantep, Mustafa Kemal ve Niğde üniversitelerinden toplam 130 öğrenciye staj yapma imkanı sunuyoruz." diye konuştu.