Ato'dan Çugiad'a Kutlama Ziyareti

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, sivil toplum örgütlerinin birinci görevinin gündemdeki sorunların çözümüne yönelik proje hazırlamak, bunları hayata geçirmek ve Türkiye'nin her alanda ve topyekun kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Ülkemizin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümüne yönelik girişimlerimizi t

Ato'dan Çugiad'a Kutlama Ziyareti
Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, sivil toplum örgütlerinin birinci görevinin gündemdeki sorunların çözümüne yönelik proje hazırlamak, bunları hayata geçirmek ve Türkiye'nin her alanda ve topyekun kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Ülkemizin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümüne yönelik girişimlerimizi tüm sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak en etkili şekilde sürdürme kararlılığındayız" dedi.
Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte geçtiğimiz ay yapılan seçimler sonucunda göreve gelen Çukurova Genç İşadamları Derneği'ne (ÇUGİAD) kutlama ziyaretinde bulunan ATO Başkanı Şaban Baş, Adana'nın gerçek potansiyelini kullanması ve eski parlak günlerine yeniden dönmesi için sivil toplum kuruluşları ile tüm kurumların birlikte hareket etmesi gerektiğine inandıklarını söyledi. Baş "Adana Ticaret Odası olarak bütün çabamız, kent dinamiklerini hareketlendirmek, güç ve enerjimizi üretime dönüştürmektir. Önümüzdeki dönemde kentimizdeki tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle etkili işbirliği yaparak ve ortak organizasyonlar gerçekleştirerek Adana'yı elbirliğiyle daha üst seviyelere taşımayı hedefliyoruz" dedi.
Ekonomik kriz ortamında kent ekonomisine yön veren kuruluşların birbirlerine her zamankinden daha yakın ve işbirliği içinde olması gerekirken, bu konuda istenilen yakınlığın sağlanamadığına dikkat çeken Baş, "Adana Ticaret Odası olarak, Adana'ya katkı sağlayacak her türlü organizasyonun içerisinde yer almayı ilke edindik. Bugüne kadar ortaya koyduğumuz çizgi de bu yöndedir. Ortak amacımız, Adana'yı ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda daha ileriye taşımaktır. Bu aşamada, bizler gibi aynı amacı güden kuruluşların ortak akılda birleşerek kente yeni katma değer yaratmanın arayışında olmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu düşünceler ışığında kan değişikliği yapılan ÇUGİAD'ın yeni yönetimiyle, her türlü ortak aktiviteye imza atmaya hazırız" diye konuştu.
Ziyaret sırasında çalışmalarına ilişkin bilgiler veren ÇUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çelik de, ülke kaynaklarının etkin ve verimli kullanılabilmesi konusunda çaba harcadıklarını bildirirken, "Adana'da faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşların ortak projelerle kent potansiyelini en üst seviyeye çıkarmaları gerektiğine inanıyoruz. ÇUGİAD olarak bu düşünceler doğrultusunda hareket eden başta Adana Ticaret Odası olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla her türlü işbirliğine hazırız. Yeter ki bu faaliyetlerin sonucunda Adana'ya katkı sağlanacağına inanalım" dedi.