Antalya Etkin Baro Grubu'nun başkan adayı Turgay Soyer

Antalya'da Etkin Baro Grubu üyesi Murat Bulat, ekim ayında yapılacak baro başkanlığına aday olmadığını açıkladı. Bulat, üyesi olduğu avukatlar grubunu

Antalya'da Etkin Baro Grubu üyesi Murat Bulat, ekim ayında yapılacak baro başkanlığına aday olmadığını açıkladı. Bulat, üyesi olduğu avukatlar grubunun adayının Turgay Soyer olduğunu söyledi.

Antalya Barosu'na kayıtlı ve Etkin Baro adında toplanan bir grup avukat, geçtiğimiz günlerde seçimlerde kendilerini temsil edecek olan başkan adayını belirlemek için eğilim yoklaması yapmıştı.

Yaklaşık 700 avukatın oy kullandığı ön seçimi, 369 oy alan Turgay Soyer kazanmıştı. Diğer adaylardan Musa Demircan 171, Baştuğ Çalışır 120, Murat Bulat ise 47 oyda kalmıştı.

Seçim sonrası bazı basın yayın organlarında yer alan Turgay Soyer'in karşısında baro başkanı adayı olacağına dair çıkan haberleri yalanlayan Bulat, "Etkin Baro Grubu tarafından yapılan eğilim yoklaması sürecinde, eğilimin tespiti amacı ile bağdaşmayan yönlendirmeler nedeniyle eğilim yoklamasında aktif olarak yer almamakla birlikte, süreç tamamlandı. Etkin Baro Grubu'nun 2010 ekim ayında yapılacak baro başkanı seçimlerindeki başkan adayı meslektaşım Av. Turgay Soyer'dir. Bütün eleştirilerime ve eğilim yoklamasında aktif olarak yer almamış olmama rağmen, ön seçimlerden Av. Turgay Soyer'in baro başkan adayı olarak çıkmasını saygı ile karşılıyorum." şeklinde konuştu.