Varto Dernekleri Yüksekokul Kurulması İçin Girişimlere Başladılar

Muş'un Varto ilçesinde bir araya gelen dernek başkanları çeşitli ziyaretlerde bulundular.

Ankara, Mersin ve Kocaeli'ndeki Varto derneklerinin başkanları bir araya geldiler. Varto'da yüksekokul kurulması için ziyaretlere başlayan dernek başkanları ilk olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret ettiler. Oda Başkanı Ural Tepeli ile bir süre sohbet eden başkanlar, ilçeye yüksekokul açılması için esnafların destek vermesini istediler.
Geziyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Mersin Varto Der Başkanı Mehmet Soydan, Varto için çaba sarf ettiklerini söyledi. Dernek başkanları olarak ilçeye bir şeyler kazandırmaya çalıştıklarını vurgulayan Mehmet Soydan; "İlçede bulunan kurumlarla görüş alışverişinde bulunmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Ziyaretlerde, hem Varto'daki geri kalmışlığı gidermek, ekonomik ve sosyal anlamdaki iyi bir yere taşınması hem de buraya bir akademinin kazandırılması çabasındayız. Onun önündeki engellerin kaldırılması için bu konuda kurumlarla ne yapılması gerekiyorsa çabamız var. Bu çabalarımızı değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi.
Varto Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ural Tepeli ise, esnafların bu tür gelişmelere her zaman destek vermeye hazır olduğunu söyledi.