Osmaniye Belediyesi Ücretsiz 2.yaz Spor Okulları Açıldı

Osmaniye Belediyesi Ücretsiz 2. Yaz Spor Okulları açıldı.

Osmaniye Belediyesi Ücretsiz 2.yaz Spor Okulları Açıldı
7 Ocak Stadyumu'nda düzenlenen törende konuşan Osmaniye Belediye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Çocuklarımıza sağlıklı ve eğlenceli bir yaz geçirmelerini sağlamak için yaz spor okullarını açtık" dedi.
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; "Sosyal sorumluluk projemiz kapsamında bir eğitim dönemi boyunca ders yoğunluğundan bunalan yavrularımızın hem stres atmalarını sağlamak, sokakta veya oyun salonlarında vakit öldürmelerinin önüne geçebilmek, hem de yeni yeteneklere imkân sağlamak için yaz spor okullarını düzenledik. Bu yıl dört branşta yapılan okulumuz önümüzdeki yıl daha da genişleyecek. Bu çalışmamız ile çeşitli spor dallarına altyapı hazırlamayı hedefliyoruz. Samet Aybaba'yı yetiştiren bu memlekette, bu okullar sayesinde başka Samet Aybaba'lar çıkacağına inanıyorum. Önümüzdeki yıl yaz spor okullarında sayı sınırı tutmayacağız. Osmaniye'de yaz ayını geçiren tüm çocuklarımıza spor yaptıracağız" dedi.
Ücretsiz 2. Yaz Spor Okullarının açılış töreninde Elif Aslankurt isimli bir çocuk kendi çaldığı müzik aletleri ile birkaç parça eser seslendi. Ardından ise belediye halk oyunları ekibi gösterisini sundu. Yaz spor okullarının bu yılki spor firması olan Çoşkunköy Sucukları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Coşkun'a, Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından plaket hediye edildi. Açılış töreninin en sonunda ise gösteri maçı yapıldı ve ardından hatıra fotoğrafları çekildi.
Kadir Kara'nın göreve geldiği ilk yılda Osmaniye'de ilk defa düzenlenen yaz spor okullarının bu yıl ikincisi yapıldı. Basketbol, futbol, voleybol ve hokey branşlarında açılan ücretsiz yaz spor okullarında, ulaşım ve spor kıyafetleri yine Osmaniye Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sağlanıyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen yaz spor okullarında geçen yıla oranla öğrenci sayısı yüzde 100'ün üzerinde arttı. Geçtiğimiz yıl 300 öğrenci Osmaniye Belediyesi Ücretsiz Yaz Spor Okullarına katılırken, bu yıl ise basketbol 175, futbol 340, voleybol 80 ve hokeyde 55 kişi olmak üzere toplam 650 öğrenci 2.Yaz spor Okullarına kayıt yaptırdığı belirtildi.
Açılış törenine Osmaniye İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, MHP İl Başkanı Murat Kanlı, MHP Merkez İlçe Başkanvekili Kamil Kadıoğlu, MHP Kadın Kolları Başkanı Sehavet Aslankurt, OGC Başkanı Gökhan Erkmen, çok sayıda öğrenci ve öğrenci velileri katıldı. Katılan protokole 2.Yaz Spor Okullarının forması hatıra olarak hediye edildi.