Meksika Körfezi'ndeki kuyunun ağzına yeni kapak takıldı

ABD'nin Meksika Körfezi'nde çevre felaketine neden olan kuyunun ağzına yeni bir kapak takıldı. Kapağın yerleştirilme işlemi, internette British Petrol

ABD'nin Meksika Körfezi'nde çevre felaketine neden olan kuyunun ağzına yeni bir kapak takıldı. Kapağın yerleştirilme işlemi, internette British Petrolium (BP)'nin çalışmalarının canlı olarak verildiği video görüntülerine yansıdı. BP, konuyla ilgili henüz resmi açıklama yapmadı.

Uzmanlar, yeni takılan kapağın da sızıntıyı tamamen durduracağı konusunda karamsar. Geçtiğimiz Cumartesi günü çıkartılan eski kapak, yerine yeterince sağlam oturtulamamış ve sızıntı engellenememişti. Yeni kapak ise kuyunun ağzında geçici olarak yer alacak.

Meksika Körfezi'nde 20 Nisan'da büyük petrol kuyusu kazasına neden olan BP şirketi, Ağustos ortasında basınç düşürücü yan kuyuları açarak 1600 metre derinde deniz tabanındaki kuyunun çok derinine çimento dolgusunu indirmeyi planlıyor.

Amerikan hükümetinin verilerine göre, kuyudan her gün 5,7 milyon litre petrol fışkırıyor. Takılan kapaklar ise bu miktarın en fazla 3,8 milyon litresinin toplanabilmesini sağlıyor.