Dursun Çiçek, tek bir yetkili mahkemede yargılanmak istediğini söyledi

'AK Parti ve Gülen'i bitirme planı' belgesiyle ilgili davada tutuklu yargılanan Kurmay Albay Dursun Çiçek, Erzurum'dan gönderilen Cihaner davası ile Y

'AK Parti ve Gülen'i bitirme planı' belgesiyle ilgili davada tutuklu yargılanan Kurmay Albay Dursun Çiçek, Erzurum'dan gönderilen Cihaner davası ile Yargıtay'daki Cihaner davalarında da yargılandığını belirterek, "Bir insan aynı suçtan 3 farklı yerde yargılanabilir mi? Yetkili mahkeme neresiyse orada kendimizi bir kez savunalım." diye yakındı.

Tutuklu sanık Deniz Yıldırım'ın avukatlarının savunmalarını tamamlamasının ardından duruşmada söz alan Dursun Çiçek, bugünkü gazetelerde yer alan Askeri Mahkemede hakkında açılan davanın iddianamesine ilişkin haberlere değinerek, "Yaklaşık üç haftadır duruşmaları siz de biz de izliyoruz. Birlikte yargılandığımız sanıklara herhangi bir irtibatım olmadığı tescillenmiştir." diye konuştu.

Bu günlerde 'Dürüst yagılama hakkı' diye bir kitap okuduğunu söyleyen Çiçek, eğer hakim peşin hükümle mahkemeye çıkarsa, sizi tenzih ediyorum, bizim burada anlattıklarımızın hiçbir anlamı kalmaz. Siz, bizi Türk milleti ve kamu vicdanı adına bizi yargılıyorsunuz." ifadesini kullandı.

Önümüzdeki Salı günü Genelkurmay Askeri Savcılığı'nda hakim karşısına çıkacağını hatırlatan Çiçek, "Masum olduğumuzu orada da aktaracağız. Gerekirse yargıtaya da uzaya da gideriz. Bundan çekincemiz yok. Bir sanık 3 ayrı yerde yargılanır mı? Fiil olması için Erzurum'a da götürüldük. Yargıtay'da Cihaner dosyasında sıklıkla ismimiz geçiyor. Üç haftadır da buradayız. Haftaya da askeri mahkemede yargılanmamız başlayacak. Orada da savunmamızı yapacağız. Yetkili mahkeme neresiyse orada bir kez anlatalım derdimizi ve bir kez hangi mahkemede, bunları bir kez anlatalım ve savunalım kendimizi. Çelişki çıkmasın, gerçekler ortaya çıksın." dedi.

30 Haziran 2009 tarihinde nöbetçi mahkemede tutuklandıktan sonra 1 Temmuz 2009 tarihinde oy çokluğuyla tahliye edildiğini belirten Çiçek, izinde olan hakimler nedeniyle geçici olarak heyette yer alan üye hakim Faik Saban'ın, kendisini tahliye eden heyette de yer aldığını hatırlattı. Saban hakkında bu karardan sonra aleyhte yayınlar yapıldığını belirten Çiçek, "Hukukun gereğini yapan hakimlere de siyasiler ve onların destekçisi medya tarafından baskı yapılıyor. Askeri mahkemede yargıçların viedanını seslenerek gerçekleri anlatmaya çalışacağım." şeklinde konuştu.

Salı günü askeri mahkemedeki duruşmaya tutuklu olarak gönderilmesinin birçok prosedür içereceğine de dikkat çeken Çiçek, "33-34 yıl hizmet etmiş bir subay olarak tahliyeme karar verin ki görevimizin başına ve ailemizin yayına gidelim." dedi.