Baskılar ve tehdit Başsavcı Bozkurt’u istifa ettirdi - POLİTİKA

Erzincan’daki Ergenekon yapılanmasının ilk ipuçlarını deşifre ettiği için hedef tahtası yapıldığını iddia eden eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, Malazgirt Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden istifa etti.



Erzincan’daki Ergenekon yapılanmasının ilk ipuçlarını deşifre ettiği için hedef tahtası yapıldığını iddia eden eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, Malazgirt Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden istifa etti.

İliç Savcısı olduğu dönemde şimdiki Ergenekon sanıklarıyla ilgili çalışmaları nedeniyle medyada hakkında kampanya yapılan ve ardından da HSYK tarafından İliç’ten alınarak Malazgirt Başsavcılığı görevine atanan Bozkurt’un, Erzincan Ergenekonh davasında gizli tanık olduğu da iddia edilmişti. Bozkurt, Ergenekon sanıkları ve avukatlarının bu iddialarını yalanlamıştı.

MALAZGİRT’TE CAN GÜVENLİĞİM DE YOK

Bayram Bozkurt, aldığı tehditleri gerekçe göstererek yaklaşık 6 ay önce İliç Cumhuriyet Başsavcılığından alınarak atandığı Malazgirt Cumhuriyet Başsavcılığı’dan istifa etti. Yargı’nın son zamanlarda ‘vesayet altında’ olduğunu savunan Bozkurt, ‘’Malazgirt terör bölgesidir. Zaten can güvenliğim yokken bir de Malazgirt’e atanmam düşündürücüdür. Ben doğuda görev yapmama rağmen beni tekrar Malazgirt’te atadılar. Ailemi de alıp batıya yerleşeceğim’’ dedi. Şu anda İzmir’de olduğunu ifade eden Bozkurt, bölgeye bir daha geri dönmeyeceğini söyledi.

ONURUMLA İSTİFA ETTİM

Dolaylı yollardan birçok kez tehdit altığını belirten Başsavcı Bayram Bozkurt, yargının vesayet altında olduğunu kaydetti. Bozkurt “Kimseden korktuğum için değil, onurumla istifa ettim. Görevimizi tam anlamı ile yerine getiremiyoruz. Yargı son zamanlarda vesayet altına girdi. Bunun için gördüğüm lüzum üzerine görevimden istifa ettim. Bundan böyle avukat olarak mesleğimi sürdüreceğim. Türkiye’de artık bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Vatandaş yargıya güvenecek. Bu bir gereklilik” dedi. • BAYRAM YILDIRIM

YEREL MEDYADAN BERK’E SUÇLAMA 


AKP’ye oy veren eliniz kurusun
Erzincan Ergenekon sanığı 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’le ilgili ilginç bir iddia yayınlandı. Haber24.com internet sitesinin haberine  göre 2008 yılı Mayıs ayında 1993 yılında 33 şehit veren Başbağlar Köyü’ne giden Orgeneral Berk, halkla köy kahvesinde bir araya geldi. Orgeneral Berk burada köy sakinlerine oylarını nereye verdiklerini sordu. Vatandaşlardan AK Parti cevabı alan Berk “AKP oy veren elleriniz kurusun” dedi. Bunun üzerine köylülerden Necati Aydınoğlu (70) “Neden öyle diyorsunuz paşam bende verdim oyumu” diye itiraz etti. Aydınoğlun’a “niye oyunu AKP verdin” diye soran Berk, “İstanbul’a yaptıklarını biliyoruz” cevabını beğenmeyince “Bu iyi de memleketi sattığını da biliyormusun” karşılığını verdi.
 

Star Gazete