Ahiler Kalkınma Ajansı, Sektörel Çalıştayları Başladı

Ahiler Kalkınma Ajansı, bölgesel kalkınma stratejileri oluşturmak amacıyla, Kozaklı'da 24-25 Haziran 2010 tarihinde kalkınma kurulunun ardından saha çalışmalarına başladı.

Ahiler Kalkınma Ajansı, Sektörel Çalıştayları Başladı
  Kalkınma stratejileri oluşturmaya yönelik hazırlıklarını sürdüren Ahiler Kalkınma Ajansı , kamu kurumları , yerel yönetimler , akademisyenler , sivil toplum kuruluşları , sanayici ve işadamlarından oluşan yerel aktörlerle kendi illerinde buluşuyor . Kırıkkale , Aksaray Niğde , Nevşehir ve Kırşehir illerindeki sektörel çalıştaylar Cuma günü Kırıkkale ve Kırşehir ' deki turizm çalıştayları ile başladı . Çalıştayın ilk oturumu Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ' nde gerçekleştirildi . Toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Er , Müdür Yardımcısı Hasan Pehlivanlı ve şube müdürleri Ahiler Kalkınma Ajansı kadrosuyla bir araya geldi . Aynı gün öğleden sonra Kırşehir ' de devam eden çalıştaya Kırşehir İl Kültür Müdürü Fuat Dursun , Bozkırder ( Bozkır Çevre Derneği ) Yönetim Kurulu Başkanı Okan Ürker , Seyfe Gölü Ekoloji Koruma , Yaşatma Ve Tanıtım Derneği ( Sey-Ged ) Başkanı Ömer Çetiner , Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali İhsan Karayiğit , Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu , Aşıkpaşa İlim Ve Kültür Vakfı Başkanı Şerafettin Özyılmaz ve Kırşehir İl Kültür Müdürlüğü Şube Müdürü Ayşe Kayalıoğlu katıldı . Çalıştaylarda , Kırıkkale ve Kırşehir ' deki turizmin öncelikli sorunları ve gelecek hedefleri tartışıldı .
Çalıştaylar , turizm , tarım-hayvancılık , sanayi , çevre-altyapı-ulaşım ve sosyal- kültürel yapı ana başlıklarında 5 ayrı ilde hafta boyunca devam edecek .