Türk Eğitim Sen 'Den Türk Birliği Çağrısı

Türk Eğitim-Sen, "Dilde, fikirde, işte birlik" toplantısında tüm Türkleri birlik olmaya çağırdı.

Türk Eğitim Sen 'Den Türk Birliği Çağrısı
  Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi Adem Çavuşoğulları , " Amerika ve İsrail Türk Birliği ' nin oluşmasını istemiyorlar " dedi .
Türk Eğitim-Sen ' in düzenlediği " Dilde , fikirde , işte birlik " toplantısında konuşan Çavuşoğulları , " Türk Milleti son 100 yılda dünya coğrafyasında birçok zulüm ve işkenceye maruz kalmıştır . Türk Birliği adına hiçbir şey yapılmamıştır . Müslüman Türklerin olduğu yerlerde sürekli kargaşa çıkartıp , o insanları birbirine düşürerek oralarda kendi hükümlerini sürüyorlar . Dünyada ki tüm Türklerin yaşadığı yerler her yönde elverişli yerlerdir . Özellikle de yer altı kaynakları bakımından çok elverişli yerlerdir . Diğer devletler bu zenginlikleri ele geçirmek istiyor . O yüzden bu işkence ve zulümleri yapıyorlar " diye konuştu .
Dünyada milyonlarca Türk olduğunu belirten Çavuşoğulları , " Bu kadar Türk var ama hala bir Türk Birliği kurulamadı . Türk Birliğinin kurulmasını Amerika ve İsrail istemiyor . Geçenlerde Özbekistan ' da bazı olaylar yaşandı . Bizlerin hemen oraya elimizi uzatmamız gerekiyordu . Ama hükümet bunu yapmadı . Sivil örgütlerin bu gibi tepkilerinden sonra oraya yardım gönderildi " dedi .
Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 nolu şube Başkanı Ali İhsan Öztürk , " Doğu Türkistan ' da milyonlarca insan Çin zulmü altında . Afganistan ' da , Karabağ ' da , Suriye ' de ve dünyanın birçok yerinde Türkler zulüm ve işkence görüyorlar . Türk dünyası emperyalizmin at oynattığı coğrafya da , Türk dünyasının yöneticileri emperyalizmin oyuncağı olmuşken , 1991 yılında açılan Türk Birliği ' nde en ufak bir ilerleme olmamıştır . Türkiye Cumhuriyeti ' nin açılım adı altında birlik ve beraberliği tehlikeye sokulurken bu duruma Türk Milleti ' nin evlatları sessiz kalmamalıdır " ifadelerini kullandı .
Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Toplulukları Öğrenci Temsilcisi Marat Gaipov , " Kırgızistan ' da olan olayları şiddetle kınıyoruz . Aynı senaryo 1991 yılında da yaşanmıştı . Yıllarca da yaşanmaktadır . Kişiler değişiyor ama senaryo hiç değişmiyor . Orta Asya ' da Azerbaycan hariç diğer Türk devletlerinin birbirleriyle ilişkileri iyi değil . Türk- Azeri ilişkilerine imreniyoruz . Tüm Türk devletleri de aynı şekilde ilişki içerisinde olmalıdır " şeklinde konuştu .