'Netanyahu, Şalit İçin Clınton'a Arabuluculuk Önerdi' Tel Aviv

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, 4 yıl önce Gazze Şeridi'ne kaçırılan Gilad Şalit adlı askerlerinin serbest bırakılması için eski ABD Başkanı Bill Clinton'dan arabulucu olmasını istediği öne sürüldü.

  İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ' nun , 4 yıl önce Gazze Şeridi ' ne kaçırılan Gilad Şalit adlı askerlerinin serbest bırakılması için eski ABD Başkanı Bill Clinton ' dan arabulucu olmasını istediği öne sürüldü .
Alınan bilgiye göre Netanyahu , Washington ' a son ziyaretinde eski ABD Başkanı ile görüşmesi sırasında , Şalit ' in serbest bırakılması için Hamas ile yapılacak görüşmelerde arabuluculuk rolünü üstlenmesi önerisinde bulundu .
Adı belirtilmeyen kaynaklara dayandırılan habere göre , Netanyahu Bill Clinton ' dan Gazze ' ye giderek Hamas yetklileriyle görüşmesini , iki taraf arasındaki tutuklu takasını öngören anlaşmayı neticelendirmesini talep etti .
İsrail ile Hamas arasında Mısırlılar ve Almanların arabuluculuğuyla yapılan dolaylı görüşmelerde Hamas , Şalit karşılığında 1400 dolayında Filistinli tutuklunun serbest bırakılmasını istemiş , ancak listedeki bazı isimlere Netanyahu hükümeti karşı çıkmıştı .
Şalit ' in ailesi , yakınları ve binlerce İsrailli , hükümeti bir tutuklu takası anlaşmasına zorlamak için 12 günlük bir protesto yürüyüşü başlatmış , ailenin Yukarı Celile ' deki Mitzpe Hile ' de bulunan evlerinden Kudüs ' e uzanan 220 kilometrelik yürüyüş geçen Perşembe günü tamamlanmıştı .
Aile üyeleri ve onlarca destekçisi , halen Netanyahu ' nun evinin yakınında kurulan protesto çadırında kalıyor .
11 . 07 . 2010 12 : 51 : 57