Kılıçdaroğlu: Bu bizim ilk sınavımız

Balıkesir ve ilçelerinde sıcak bir ilgiyle karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu referandumda 'hayır' oyu verilmesini istedi

Kılıçdaroğlu: Bu bizim ilk sınavımız
Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın davetine yeşil ışık yakarken, “Biz Ankara’da gövdeyi silkeliyoruz, siz de buralarda dalları silkeleyin. Bu Recep düzenidir. Bu düzeni yıkacağız. Halktan yana bir düzen kuracağız” dedi

BALIKESİR ilçelerini kapsayan gezisi için önceki gece yarısı İzmir’e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, coşkulu kalabalık tarafından karşılandı. Geceyi Dikili’de geçiren Kılıçdaroğlu, dün Balıkesir’in Altınova Beldesi’ne geçti. CHP lideri halka hitaben yaptığı konuşmada, Ak Parti’yi eleştirerek, şöyle dedi: “Onlar anayasa değişikliği ile bizim haklarımızı özgürlüklerimizi elimizden almak istiyor. Vermeyeceğiz. Anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyeceğiz. 2’nci Kurtuluş Savaşı’nı sandıklarda vereceğiz. Türkiye’yi karanlıklara gömenlerden sandıklarda hesap soracağız. Bunlar ‘önce iş’ dediler halkı işsiz bırakılar. ‘Önce ahlak’ dediler hayali ihracatçıları, naylon faturacıları Meclis’e taşıdılar. Bu düzenden sadece ve sadece halkı soyanlar memnun. Bu düzen Recep düzenidir. Bu düzeni yıkacak mıyız? Alaşağı edecek miyiz? O zaman hep beraber seçimlerde sandıklara gideceğiz. Halktan yana bir düzen kuracağız. Halkla beraber yürüyeceğiz. Sosyal devleti kuracağız. Her yerde söyledik burda da söyleyeceğiz. ‘Bu coğrafyada bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyecek’ diyeceğiz. Şimdi bunlar yaptıkları yolsuzlukların hesabını vermemek için kendilerine uygun yargı düzeni kurmak istiyorlar. Bu düzene izin verecek miyiz? Onun için biz halkın desteği ve iradesi ile iktidar olduğumuzda,tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormamız için bize izin verecek misiniz? O zaman biz hesap soracağız.”

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın randevu talebiyle ilgili de şöyle konuştu: “Pazartesi günü MYK’da konuyu değerlendireceğiz ve Başbakan’a parlamentoda randevu vereceğiz. Görüşeceğiz. Başbakan görüşme talebinde bulunmuş. Biz de ‘buyursun gelsin, görüşelim’ diyoruz. Herhangi bir önyargı söz konusu değil.” Daha sonra Ayvalık’a geçen Kılıçdaroğlu, referandumda herkesi ‘hayır’ oyu kullanmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, 12 Eylül’deki referandumun kendileri için ilk sınav özelliği taşıdığını söylerken, “Daha çağdaş, daha özgürlükçü, halktan yana bir anayasayı sadece halkın iktidarı yapar” dedi.

‘Hayır’ mitinginin sonuncusu 9 Eylül’de İzmir’de...

CHP “Referandumda Hayır” kampanyası için günde iki miting planlıyor. Haftaya Eskişehir ve Bursa’da “hayır” kampanyasına start verecek olan CHP, Ramazan’daki bazı mitinglerini ise iftar ve teravih namazı aralarına getirerek sıcağın etkisini azaltmaya çalışacak. Kılıçdaroğlu, son mitingini, partinin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’de İzmir’de gerçekleştirilecek.