Gazi Mahallesi'ni savaş alanına çevirdiği iddia edilen 24 kişi sorguda

Gazi Mahallesi'nde polise ve çevreye taş, molotof kokteyli, havai fişek ve ses bombaları ile saldırdığı iddia edilen 1'i üniversite öğrencisi kız olma

Gazi Mahallesi'nde polise ve çevreye taş, molotof kokteyli, havai fişek ve ses bombaları ile saldırdığı iddia edilen 1'i üniversite öğrencisi kız olmak üzere 24 kişi gözaltına alındı. Şahısların ilk ifadesi doğrultusunda soruşturmayı genişleten polis ekipleri, 29 molotof kokteyli ele geçirdi.

Fevzipaşa Caddesi üzerinde toplanan 150'nin üzerindeki terör örgütü yandaşı mahalleyi savaş alanına çevirmiş çevreye ve polis ekiplerine saldırmıştı. Şahıslar saldırılarında molotof kokteyli, havai fişek ve ses bombası kullanmıştı.

Çevrede operasyon yapan güvenlik güçleri 1'i 9 Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi kız olmak üzere 24 kişiyi gözaltına aldı.

Şahısların ilk ifadesi doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, Gazi Mahallesi Arslan Gazi İlköğretim Okulu'nun yanında bulunan 4 katlı bir apartmanın giriş katında kullanıma hazır 29 adet molotof kokteyli ele geçirdi.

Patlayıcı maddeler incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Büro Amirliği'ne götürüldü.

Şüpheli şahıslar sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, polisin konuyla ilgili geniş çapta soruşturma başlattığı öğrenildi.