Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Yılmaz: Servisler tüketiciyi mağdur ediyor

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, servislerin tüketiciyi mağdur ettiğini belirterek, konunun takipçisi olacaklarını bildirdi.

Bursa Tü

  Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz , servislerin tüketiciyi mağdur ettiğini belirterek , konunun takipçisi olacaklarını bildirdi .

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz , yeni satın alınan bir malın kusurlu olduğunun ortaya çıkmasından sonra tüketicilerin durumu satıcıya bildirdiğinde , satıcının servise yönlendirme yaptığına değinerek , " Servis ise tüketicinin talebine göre hizmet vermesi gerekirken , tüketiciyi tamir hakkını kullanmaya zorlamakta . Oysa tüketici malın tamirini değil , sorunun tespitini istemektedir . Bu yapılmadığı için süreç uzamakta ve tüketici diğer seçimlik haklarını kullanmamakta . " dedi .

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz , düzenlediği basın toplantısı ile servislerde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti . Dernek binasında düzenlediği basın toplantısında , servise teslim edilen bir ürünün tamirinin 15 gün içinde yapılmasının mümkün olmadığı durumlarda , tüketiciye ürün bedelinde bir ürünün verilmesi gerektiğini anlatan Yılmaz , servisin bu görevini yerine getirmediğine işaret ederek , " Garanti süresi içinde arızalanan bir maldan işçilik , parça ve montaj parası alınmaması gerekirken , bazı servisler kullanım hatası veya garanti dışı gibi çeşitli konularda ilave ücretler almaktalar . " diye konuştu .

Garanti dışı değişen bir parçanın müşteriye verilmesi gerekirken , bunun yapılmadığına dikkat çeken Yılmaz , ayrıca , serviste ' parça yok ' gibi bahanelerle tüketicinin aylarca oyalandığını söyledi . Ayrıca , garanti dışı satılan parçaların da en az 6 aylık garantisinin müşteriye bildirilmediğini ifade eden Sıtkı Yılmaz , " Servise teslim edilen ürünün serviste kaldığı süre garanti süresine eklenirken bu yapılmamakta . Yine tamiri mümkün olmayan ürünler için ise servis bir hafta içinde rapor düzenlemek zorunda . Ancak servisler tüketicinin seçimlik hakkını kullanımını engellemek adına çeşitli bahaneler ileri sürmekteler . " şeklinde konuştu .

Servisleri , yanlış yapmamaları konusunda uyaran Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz , dernek olarak denetimlerin daha sık yapılması için girişimlerde bulunacaklarını vurguladı . Yılmaz , şöyle dedi : " Tüketici sahipsiz ve savunmasız değildir . Tüketicinin hakkını sonuna kadar savunacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın . "