BDP'li Hasip Kaplan: ETÖ, dünyanın en karanlık suç örgütüdür

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, iddia edilen Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ)'nün dünyanın en karanlık suç örgütü olduğunu savundu.

Anayasa değişi

  BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan , iddia edilen Ergenekon Terör Örgütü ( ETÖ ) ' nün dünyanın en karanlık suç örgütü olduğunu savundu .

Anayasa değişiklikleriyle ilgili 12 Eylül ' de yapılacak referandumu boykot etmek için çalışmalara başlayan BDP milletvekili Hasip Kaplan , bu çerçevede Antalya ' da bir dizi toplantıya katıldı .

Antalya ' da bir restorantta gazetecilerle biraraya gelen Hasip Kaplan , gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı . İddia edilen ETÖ ile ilgili açıklama yapan Kaplan , ETÖ ' nün sadece Türkiye ' nin değil , dünyanın en karanlık suç örgütlerden biri olduğunu söyledi . Hasip Kaplan , Ergenekon ' u şu şekilde tanımladı :

" Ergenekon ' un bir yanı derin devlettir , Gladyodur , kontrgerilladır , bir yanı çetedir ve özellikle 1990-1999 yılları arasında bütün yasa dışı işleri , cinayetleri , faili meçhulleri işlemiş ve köy yakma olaylarına karışmış , sadece Türkiye ' nin değil , dünyanın en karanlık suç örgütlerinden birisidir . Bununla hesaplaşılması gerekir . "

Partileri BDP ' nin , ETÖ ile işbirliği içindeymiş gibi gösterildiğini anlatan Hasip Kaplan , kendilerinin Ergenekon mağduru olduğunu kaydetti . Kaplan , " Siyaseten bizi vurmak için bize bunlar Ergenekoncu diyorlar . Hâlbuki Ergenekon çeteleriyle hiçbir şekilde uzlaşmayacak tek parti varsa o da biziz . " diye konuştu .

" BAŞBAKAN KENAN EVRENİ YARGILAMAZSA İKİ ELİM YAKASINDA OLACAK "

12 Eylül askeri müdahalesi sonrasında hazırlanan Anayasadaki değişiklikler için boykot çağrısı yapan Hasip Kaplan ' ın , darbeyi gerçekleştiren Kenan Evren ' in yargılanmasını istemesi ise dikkat çekti . AK Parti hükümetinin , 12 Eylül darbesini gerçekleştirenleri yargılayamayacağını savunan Kaplan , şöyle konuştu :

" 12 Eylül darbesinin yıldönümünde referanduma gidilecek . Referandumdan her türlü sonuç çıkabilir . ' Boykot ' , ' Hayır ' veya ' Evet ' de çıkabilir . Referandumdan ' Evet ' çıkarsa ve Başbakan o ay içerisinde Kenan Evren ' i yargılayıp içeri tıkmazsa ve mahkeme önüne çıkarmazsa ellerim yakasında olacak . AK Parti hükümetinin darbecileri yargılayamayacağını iddia ediyorum . "

12 Eylül Anayasası ' nın tamamen değişmesinden yana olduklarını ve bu anayasanın artık yama tutmayacağını ifade eden Kaplan , " Kürtlerde bir atasözü var ; yüz yamalı tulum , odun tutmaz . Bu Anayasa , YÖK ' üyle , MGK ' sıyla komple değişmediği sürece Türkiye ' de Avrupa Birliği süreci de olumsuz etkilenecektir . Ve Türkiye , demokratik bir ortama giremeyecektir . Temel sorun , demokratik bir toplum oluşturma sorunudur . " diye konuştu .

Anayasa Mahkemesi ' nin kararlarıyla ilgili sorular üzerine BDP ' li Kaplan , Anayasa Mahkemesi ' nin anayasayı ihlal eden bir mahkeme olduğunu söyledi . Kaplan , " Anayasa Mahkemesi ' nin işi gücü Anayasayı ihlal etmek . " dedi .