Vural: 'Açılım Sevdalıları İle Görüşmeyiz' Trabzon

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, 'Bu milleti uçuruma götüren, cumhuriyetle bir hesaplaşma dönemi açıp, bu milletin kimliğini ortadan kaldırıp, bölmek isteyen açılım sevdalıları ile bizim görüşeceğimiz bir konu olamaz' dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, 'Bu milleti uçuruma götüren, cumhuriyetle bir hesaplaşma dönemi açıp, bu milletin kimliğini ortadan kaldırıp, bölmek isteyen açılım sevdalıları ile bizim görüşeceğimiz bir konu olamaz' dedi.
Vural, Giresun'un merkeze bağlı Tekke Köyü'nde düzenlenen, 'Yakup Halife Hazretleri Anma ve Tanıtma Programı'na katıldı. Yakup Halife'nin köyde bulunan türbesini ziyaret eden Vural, dua etti.
Oktay Vural, ziyaretin ardından bir gazetecinin, 'AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, Başbakanın görüşme talebini siyasi parti liderlerine iletmesi ve sizin partinizin bu görüşmeye davet edilmemesi konusunda neler düşünüyorsunuz' sorusu üzerine, 'Kem söz sahibine aittir. Bugün maalesef PKK terör örgütünün cesaretlendirilmesine ve bölücülüğün azmasına sebebiyet veren AKP'nin açılım politikaları ve siyaset anlayışıdır. Hüseyin Çelik gibiler, Bülent Arınç gibiler PKK'yı aklayıp, Türkiye'de terörle mücadele edenleri suçlama telaşına düşmüşlerdir' diye konuştu.

-'KARARLI TUTUM DEVAM EDECEK'-

Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, terörü azdıran siyasi anlayıştan vazgeçilmedikçe Başbakanla görüşmeyeceğini ifade ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:
'Eğer Türkiye'yi, ülkeyi düşünüyorlarsa Cumhurbaşkanının düzenleyeceği bir toplantıda görüşlerini ifade etmeye yanaşacaklarını belirtmiştir. Kaldı ki Cumhurbaşkanı ile görüşüldü. Sayın Cumhurbaşkanı ile terör konusunda yapılması gerekenler ifade edildi. Sayın Genel Başkanımız, Sayın Başbakana bir çağrıda bulunmuştur. Bu çağrı ise İmralı canisini muhatap almaktan vazgeçtiğini açıkla, Irak'ın kuzeyini PKK'ya açan Barzani'ye kırmızı halı döşemekten vazgeç, Büyük Ortadoğu Projesi başkanlığından ayrıl ve şehide kelle dediğinden dolayı, şehit olan askerlerimize, 'askerlik yan gelip yatma yeri değildir' dediğinden dolayı, 'Türk milletinden özür dile' demiştir. Anlaşılan odur ki 'kelle' deme niyetini, İmralı'yı muhatap alma zihniyeti hala ortadadır. Bu ayıp bile Başbakanın yanlıştan dönmediğini ortaya koşmuştur. Bu milleti uçuruma götüren, cumhuriyetle bir hesaplaşma dönemi açıp, bu milletin kimliğini ortadan kaldırıp, bölmek isteyen açılım sevdalıları ile bizim görüşeceğimiz bir konu olamaz. Kim görüşecekse gitsinler görüşsünler.'

10.07.2010 13:14:33