Ulubey Kanyonları Park Haline Getiriyor Uşak

KANYONLARI PARK HALİNE GETİRİYOR

UŞAK (A.

  KANYONLARI PARK HALİNE GETİRİYOR

UŞAK ( A . A ) - 10 . 07 . 2010 - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu , ABD ' deki Büyük Kanyon ' dan sonra dünyanın en uzun ikinci kanyonu olan Ulubey Kanyonları ' nın Milli Park statüsüne alınacağını bildirdi .
İl Çevre Koordinasyon Toplantısı ve partisinin il teşkilatının Temmuz ayı danışma meclisi toplantısına katılmak üzere Uşak ' a gelen Eroğlu , Valiliği ziyaret etti .
Eroğlu , ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada , il genelinde yapılan yatırımlar ve sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi .
Bakanlığının faaliyetleri kapsamında en önemli projelerden birinin , Ulubey Kanyonları olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu , ' Ulubey Kanyonları ' nı milli park haline getiriyoruz . Bunun için yürütülen çalışmalar sürüyor . 74 kilometre uzunluktaki dünyanın 2 . büyük kanyonunda mili park oluşturacağız . Bu kanyonları geçen yıl İstanbul ' da yapılan 5 . Dünya Su Formu ' nda 35 bin kişiye tanıttık . Kanyonları tanıtmaya devam edeceğiz ' dedi .
Eroğlu , bunun yanı sıra Uşak ' ta Küçükler Barajı ve İçme Suyu Arıtma Tesisi ' ni önceki yıllarda , Sivaslı Yayalar ' da sulama göleti , Ulubey ' de pompaj sulama ve Derbent ile Bahadır barajlarını da bu yıl tamamladıklarını , Dikendere Barajı ile ilgili çalışmaların ise sürdüğünü , bu konuda öncü projenin hazırlandığını bildirdi .

-AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI-

Bakanlık olarak yürüttükleri ağaçlandırma çalışmalarında da ciddi adımlar attıklarını bildiren Bakan Eroğlu , şunları söyledi :
' 2008-2012 yıllarını kapsayan 5 yıllık ağaçlandırma döneminde 26 bin 700 hektar alanda yaklaşık 33 milyon fidan dikmeyi planlıyoruz . Türkiye olarak 2008 yılında başlayan ağaçlandırma seferberliği kapsamında , Belçika ' nın yüz ölçümü kadar alanda ağaçlandırma yaptık . Ağaçlandırma konusunda bugüne kadar ortaya koyduğumuz hedefleri tutturduk . '
Eroğlu , Uşak ' ın en büyük sorunlarından birinin katı atık olduğunu belirterek , belediyenin bu sorunu çözemediğini savundu .
Veysel Eroğlu , Uşak Belediyesine katı atık sorununun çözümü için 550 bin lira para gönderdiklerini , ancak katı atık bertaraf tesisi kurulmadığı için bu parayı geri almayı düşündüklerini söyledi .

10 . 07 . 2010 16 : 05 : 09