Yeni damak tadı halka tatlısı oldu

Yozgatlılar halka tatlısına büyük ilgi gösteriyor. Yozgat'ın en işlek caddelerinden Lise Caddesi'nde yaklaşık 3 ay önce bir firma tarafından açılan ha

  Yozgatlılar halka tatlısına büyük ilgi gösteriyor . Yozgat ' ın en işlek caddelerinden Lise Caddesi ' nde yaklaşık 3 ay önce bir firma tarafından açılan halka tatlısı imalathanesi vatandaşlardan büyük ilgi görüyor .

Halka Tatlısı Firma Müdürü Fatih Ersoy , " Yaklaşık 3 aydır burada halka tatlısı satışı yapmaktayız . Çok eski bir tatlı kültürü halka tatlısı . Vatandaşlarımız genelde tatlı olarak halka tatlısını tercih ediyor . " dedi .

Satışlarının çok iyi olduğunu belirten Ersoy , günlük 2 bin 500 tane halka tatlısı sattıklarını söyledi . Ersoy , " Vatandaşlarımız kilo olarak değil de tane olarak alıyor . Bazıları ise mesai bitiminde evine götürmek için paket yaptırıyor . Halka tatlısının tanesini 50 kuruştan , kilosu ise 6 liradan satıyoruz . Bu tatlılarımızın yanı sıra taş kadayıf , tulumba ve lokma tatlısı çeşitlerimiz var . Fakat en çok halka tatlısı tercih ediliyor . " diye konuştu .

Genelde tatlı olarak halka tatlısı aldığını belirten Murat Duygu , " Bundan 20 yıl önce bu tatlı tercih edilirdi . Fakat sonraları unutuldu . Şimdi ilimizde buranın açılmasıyla halka tatlısı tekrar eskiden olduğu gibi ilgi görüyor . Ben her işe giderken ve gelirken mutlaka bir tane alıyorum . Bu tatlının bu kadar ilgi görmesi tulumba ve diğer tatlıların pabucunun dama atılmasına neden oldu . " dedi .