Ünlü Yatağan kılıç ve bıçakları merdiven altı üretimden kurtulacak

Osmanlı Devleti''nin düşmanlarına korku salan ünlü Yatağan kılıcı, merdiven altı üretimden kurtuluyor. Kılıç imalathanelerinin, adını aldığı Denizli''

Osmanlı Devleti''nin düşmanlarına korku salan ünlü Yatağan kılıcı, merdiven altı üretimden kurtuluyor. Kılıç imalathanelerinin, adını aldığı Denizli''nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan beldesinde sanayi sitesine taşınması için Denizli Valiliği destek verecek.

Vali Yavuz Erkmen, Yatağan beldesi ve Kocapınar köyünde incelemelerde bulundu. İncelemelere İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Denizli icaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve AK Parti İl Başkanı Bilal Uçar da katıldı. Erkmen ve beraberindeki heyeti, köy meydanında Serinhisar Kaymakamı Zeyit Şener, Muhtar Hüseyin Selçuk ve diğer yetkililer karşıladı. Köylülerle sohbet edip dertlerini dinleyen Erkmen, fırsat buldukça beldelere ve köylere gitmeye çalıştıklarını ve vatandaşların sıkıntılarını dinlediklerini dile getirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Pekdemir ise son yıllarda köylere yapılan yatırımlardan söz ederek, Kocapınar''ın da bunlardan fazlasıyla nasibini aldığını belirtti. Yine de köylere yaptıkları yatırımları yeterli görmediklerini kaydeden Pekdemir,hizmetlere devam edeceklerini söyledi.

Köye yapılan hizmetlerden yararlanacak insanların çok olmasının önemini vurgulayan Vali Erkmen de, "Eğer biz insanlarımızı burada tutamazsak, iş güç sahibi yapamazsak o zaman hizmetlerin hepsi boşa çıkar. O bakımdan hepimize düşen görev, birlik olup hiçbir boş arazi bırakmaksızın, yöreye en uygun çeşit neyse yetiştirmektir." dedi.

Erkmen ve beraberindeki heyet, daha sonra Yatağan''ı ziyaret etti. Yatağan Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek tarafından karşılanan heyet, belediye çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşları dinleyen Erkmen, Yatağan''da bıçakçıların çeliği nereden aldığını sordu. Karabük ve Ereğli''den aldıklarını belirten esnafa, "Aldığınız fiyatı çıkarın, bana verin. Oiki fabrikanın da genel müdürleri arkadaşımız. Onlara rica edip biraz daha aşağıya çekmeye çalışalım." diye konuştu. Vali Erkmen, bıçakçılar için yapımına başlanıp âtıl kalan sanayi sitesinin bir an önce tamamlanıp Yatağan''daki bıçakçıların merdiven altı üretimden kurtarılması için elinden geleni yapacağını açıkladı. Başkan Tunçbilek''in, belediye meclisinden bıçak üreticilerinin sanayi sitesine taşınmas konusunda karar çıkartması durumunda kendilerinin de gereken yardımı yapacaklarını ifade eden Erkmen, "Şimdi sana iş düşüyor. Bir yıl sonra sanayi sitesi hizmete girdiğinde, evlerin altında hiç kimse kalmayacak şeklinde meclisten karar çıkartabilirsen, sanayi sitesi konusunda sonuna kadar destekçiyiz." ifadelerini kullandı.

Osmanlı''dan bugüne bıçak, kama ve kılıç üretiminde ünlü olan beldenin Esnaf ve Demircilik Dokumacılık El Sanatları Kooperatifi Üretim ve Pazarlama Merkezini de ziyaret eden Vali Yavuz Erkmen, bıçak üretim merkezi olan Yatağan''da esnafların tezgâhlarında ucuz Çin malı bıçaklar olmaması gerektiğini vurgulayarak, aksi takdirde Yatağan Bıçakçılık Festivali''ne gelmeyeceğini açıkladı.