Turizm Derneği Başkanı Uygun: Hatay turizmde hak ettiği yerde değil

İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği (İSTUDER) Başkanı Sabahattin Uygun, Hatay turizminin hak ettiği yerde olmadığını belirtti.

Başkentte Hatay Gü

  İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği ( İSTUDER ) Başkanı Sabahattin Uygun , Hatay turizminin hak ettiği yerde olmadığını belirtti .

Başkentte Hatay Günleri Fuarı ' na Antakya ve İskenderun ' da geniş katılım olduğunu belirten Uygun , Hatay ' ın zenginliklerinin bu tür etkinlikler sayesinde daha yakından tanındığına dikkat çekerek , " 25-30 Haziran tarihleri arasında Ankara ' da Hatay rüzgarı esti . " dedi .

Yaklaşık 180 standın bulunduğu Ankara Atatürk Kültür Merkezi fuar alanında , Hatay ' ın tüm ilçe ve beldeleri , belediye , kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşları nezdinde aktif katılım sağlandığına vurgu yapan Uygun , ilk olması nedeniyle organizasyondaki bazı aksamalara rağmen , ilgi ve yoğunluktan memnun olduklarını söyledi .

Dernek olarak katıldıkların organizasyonda İskenderun ' u ve zenginliklerini tanıtmaya çalıştıklarını dile getiren Uygun , " Ankara ' da bir yandan hasretler giderildi , bir yandan da Hatay farklı yönleriyle tanıtıldı . Kültürel , sosyal ve ekonomik yönüyle önemsediğimiz bu tür etkinliklerin daha ciddi ve profesyonel organizasyonlarla geliştirilerek desteklenmesinden yanayız . Medeniyetler ve hoşgörü ittifakında dünyaya örnek olan ilimizi ; mutfağıyla , doğasıyla , kültürüyle , insanıyla , sanatıyla , çevresiyle ve inanılmaz zenginlikleriyle dünyanın tanıması gerekir . " dedi .