Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: Yabancı bir futbolcu almak istiyoruz

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Davraz'da düzenlediği ilk basın toplantısında yeni sezon öncesindeki çalışmaları değerlendirdi.

Yeni sezo

  Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş , Davraz ' da düzenlediği ilk basın toplantısında yeni sezon öncesindeki çalışmaları değerlendirdi .

Yeni sezonda farklı bir oyun sistemi ve oyuncu anlayışı ile taraftarın karşısına çıkacaklarını belirten Güneş , Avrupa kupalarında başarılı olmayı hedeflediklerini kaydetti . Kampta futbolcularla görüştüğünü ve kurmak istediği yeni oyun anlayışını konuştuğuna değinen Güneş , " Oyuncularımın hepsi iyi niyetli . Çok çalışmak istiyoruz ve başarılı olmak istiyoruz . Bu sene epey mesafe aldık . Kamp dönemi iyi geçecek . İkinci dönem dışarıda yapacağımız kampın daha iyi geçeceğine inanıyorum . " dedi .

Transferlerle ilgi olarak şu ana kadar kafasındaki futbolcularla ilgili bir başarı sağlanamadığını ve bunun taraftarlar tarafından " yavaş kalındığı " şeklinde algılanmış olabileceğine değinen tecrübeli teknik direktör , " Kamuoyunda beklentisi olanlar var . Ancak bizim en bir yabancı oyuncu alma düşüncemiz var . Acelemiz yok . Bizim elimizde kadromuz var . Bunları takip edeceğiz . Yeni katılımlar ve gidişler de olabilir . Taraftar bu takım sahibidir . Bütün çalışmalarda teknik heyete destek olmaları gerekiyor . Netice de eleştiriler olacak . Yanlış yapmak istemiyoruz . " diye konuştu .

Transfer konusunda hayal kırıklığına uğramak istemediklerini ifade eden Şenol Güneş , Trabzonspor taraftarından maddi olarak değil sahada manevi destek istediklerini belirtti . Güneş , " Taraftarımızın sayısı ve kalitesi artmalı . Bu bizi motive eder . " şeklinde konuştu .

Kaptanlık konusunda 4 tane isim belirlediklerini ve Yattara da görüş birliğine varıldığına dikkat çeken Güneş , şunları söyledi ;

" Yattara ' nın kaptan olması elbetteki çok konuşulacak . Eleştirilecek . Kaptan olana ' kesin oynar ' ' gitmez ' diye bir şey yok . Eksik yaparsa başka birine veririz . Kadroda 26 oyuncu var . Transfer edilmesi uygun görülenler gidecek . Bizim bazı mevkilerde daha deneyimli oyunculara ihtiyacımız var . Biz iskeleti muhafaza etmeye çalışırken , yeni bir kafa yapısıyla lige girmek istiyoruz . Oyuncular aynı kafayla giderse aynı oyun yapısı ile giderse bir başarı sağlayamayız . "

Şenol Güneş , rakip sahada tek topla oynama gibi bir oyun anlayışını geliştireceklerini ve defansta ve forvette yeni bir sistem deneyeceklerini anlattı .

Şu anda iskelet kadrodaki hiçbir oyuncuyu bırakmak istemediklerini belirten Güneş , Selçuk İnan ' ı bırakmak istemediklerini kaydederek şunları söyledi ;

" Bırakmayı düşündüğümüz oyuncu yok . Yabancı bir oyuncu almak istiyoruz . Bu , Türkiye ' yi tanıyan , hızlı gol vuruşu yapabilecek bizim yapımıza uyumlu birisi olacak . "