Tire'de Adalet Sarayı Konusunda Tapu Devir İşlemi Tamamlandı

Tire'de uzun süredir tartışmalara neden olan Adalet Sarayı konusunda tapu devir işlemi tamamlandı. Tire Tapu Kadastro Müdürlüğünde atılan imza sonrasında arsanın tapu devir işlemleri bitti.

Tire'de Adalet Sarayı Konusunda Tapu Devir İşlemi Tamamlandı
İtfaiye Meydanı'nda bulunan Tire Belediyesi'ne ait sebze-meyve eski halinin bulunduğu arsa resmen Adalet Bakanlığına devredildi. Çoğu kez meclis toplantılarında özellikle AKP'li meclis üyelerinin gündeme getirdiği ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile aralarında tartışma konusu olan arsa devir işlemi Başkan Çiçek'in arzu ettiği şekilde gerçekleşti. İhale sürecinin yakın zamanda gerçekleşeceği öğrenilen arsanın, Tire Belediyesi'nin Maliye Bakanlığı'na olan borçlarından düşülmek üzere devredildi. Bu sayede Tire Belediyesi yaklaşık 1 Milyon TL.'ye arsayı tapusuyla birlikte devretti.
Adalet Sarayı yapılacak alanın, arsa devir işlemleri için gereksiz polemikler yapıldığını belirten Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ; "Mülkiyeti Belediyemize ait olan arsayı 1 liraya ya da bedelsiz olarak Adalet Bakanlığı'na tahsis etmemizi söyleyenlere karşı çıkarak buranın belediyemize ait olduğunu söyleyerek tahsis yerine tapu devrini yapalım demiştim. Şimdi gelinen noktaya baktığımızda 1 liraya tahsis edilmesi istenen arsayı belediyemizi yaklaşık 1 Milyon TL kara geçirerek tapusuyla birlikte devretmiş olduk" dedi.
Tapu devir işlemlerinin tamamlandığını ve bundan sonra ihale sürecinin başlayacağını belirten Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek tüm Tireliler için hayırlı olması dileklerinde bulundu.