Tatvanlı STK'lar Kaymakam Güldibi'nin görev süresi dolmadan tayininin çıkmasına tepkili

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki sivil toplum kuruluşları, Kaymakam Orhan Şefik Güldibi'nin tayin edileceğine yönelik söylentiler üzerine ortak bir basın

  Bitlis ' in Tatvan ilçesindeki sivil toplum kuruluşları , Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ' nin tayin edileceğine yönelik söylentiler üzerine ortak bir basın açıklaması yaptı . Halka yakın , vatandaşın dertleri ile dertlenen bir kaymakamın görev süresi dolmadan ilçeden ayrılmasına razı olmadıklarını belirten STK ' lar , " Güldibi ' ni göndereni affetmeyiz . " dedi .

Ticaret ve Sanayi Odası ' nda bir araya gelerek basın açıklaması yapan Tatvan Sivil Toplum İnisiyatifi , kaymakamın tayinini çıkaran kişilerin Tatvanlılar tarafından asla affedilmeyeceğini söyledi . Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan , Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Nevzat Turgut , Kızılay Tatvan Şube Başkanı Burhan Nasır , Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Kızılca , Özürlüleri Destekleme Derneği Başkanı Mecit Önbaş ve sanayi odası meclis üyeleri , tayine sebep olanları kınadıklarını kaydetti .

Güldibi ' nin iki yıl boyunca mesai gözetmeksizin vatandaşla içiçe olduğunu , halka hizmet ettiğini dile getiren Dağdağan , kaymakamlığın binin üzerinde Tatvanlı öğrenciye burs verdiğini vurguladı . Dağdağan , " Umarın kaymakamın tayinini çıkarmaya çalışanlar bu fikirlerini tekrar gözden geçireceklerdir . Çünkü geldiği günden beri ilçedeki çocukların eğitimlerini çözmeye çalışan , onlara çeşitli spor etkinliklerinin yapılması için ortamlar hazırlayan ve birçok öğrencinin Türkiye ' de dereceye girmesine zemin hazırlayan bir kaymakam Tatvan için şanstır . Bu şansı tepen her kim olursa olsun halk tarafından affedilmeyeceğini bilmesi gerekir . " şeklinde konuştu .