Tatile çıkacaklara önemli uyarı: Hızdan ve hatalı sollamadan uzak durun

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, tatil sezonuyla birlikte önceki yıllara oranla ölümle sonuçlanan kazalardaki artışa dikkat

  Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu , tatil sezonuyla birlikte önceki yıllara oranla ölümle sonuçlanan kazalardaki artışa dikkat çekti . Topçu , sürücüleri , daha dikkatli olmaları konusunda uyardı .

Topçu , yazılı açıklamasında , tatil sezonunun başlamasıyla birlikte Türkiye genelindeki karayollarında trafiğin yoğunlaşacağını belirtti . Sürücüleri , dikkatli olmaları konusunda uyaran Topçu , tatil sezonunda önceki yıllara oranla trafik kazalarında artış olduğuna işaret etti .

Tatile giden sürücüleri , sinirlerine hâkim olmaya , hızdan ve hatalı sollamadan uzak durmaya ve trafik kurallarına uymaya çağıran Topçu , şunları dile getirdi :

" İyice dinlenmiş olarak direksiyona geçin ve aracınızı kullanırken trafik kurallarına mutlaka uyun . Kısa mesafe de olsa emniyet kemerinizi kesinlikle takın . Yola çıkmadan önce ve seyir halindeyken kesinlikle alkol almayın ve kafeinli içecekler tüketmeyin . Dolu bir mideyle yola çıkmak sıkıntı oluşturacağı için , yola çıkmadan önce hafif yiyecekler yiyin . Gideceğiniz yolun uzunluğuna göre , belli aralıklarla mola verin , basit egzersiz hareketleri yaparak vücudunuzu dinlendirin . "

Özellikle tatil bölgelerine yoğun bir trafik akışı olacağının altını çizen Topçu , gidişte yaşanan sıkıntıların dönüşte de yaşanmaması için sürücülerin gerekli tedbirleri almasını istedi .