Tabip Odası'ndan Doktora Yapılan Saldırıya Tepki

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi acil servisinde görevli Dr

Tabip Odası'ndan Doktora Yapılan Saldırıya Tepki
  Kahramanmaraş Devlet Hastanesi acil servisinde görevli Dr . Abdullah Abay ' a 19 Haziran tarihinde görevi esnasında hasta ve yakınlarınca yapılan saldırıya Türk Tabipleri Birliği ( TTB ) Kahramanmaraş Tabip Odası ' ndan kınama geldi . Tabip Odası Başkanı Uzm . Dr . İrfan Karatutlu , " Halkımıza özveriyle hizmet vermeye çalışan hekim camiasının son zamanlarda bu tür muamelelerle daha sık karşı karşıya kalması kabul edilemez bir durumdur " dedi .
Devlet Hastanesi Acil Servis önünde Oda Genel Sekreteri Dr . Gökhan Gökşen , Yönetim Kurulu üyeleri ve bir grup doktorla birlikte basın açıklaması yapan Karadutlu , sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılmasında en önemli etkenlerden birinin , bu hizmete uygun davranışlar içerisinde olunması olduğunu belirterek , şunları söyledi :
" Sağlıkta uzun yıllar yaşanan sorunlar , hekimler hedef gözetilerek çözülemez . Aksine bu sorunlar , hekimlerle birlikte tüm sağlık çalışanlarının katkılarıyla çözülecektir . Gerek ülkemizde gerekse şehrimizde zor şartlarda halkımıza hizmet veren hekimlere karşı yapılan her türlü şiddet ve kötü muameleyi Kahramanmaraş Tabip Odası olarak kınıyoruz . Hekimlerimizin görev yaparken uğradıkları bu duruma , bağlı oldukları kamu ve özeldeki sağlık yöneticilerinin ilgisiz kalması ve hekimleri yalnız bırakması hukuken ve tıbbi etik kurallarına uymayan bir davranıştır . Hekimlerin haklı mücadelesinde her türlü desteğimizin devam edeceğinin bilinmesi kamuoyuna saygıyla duyurulur . "
Basın açıklamasına katılan hekimler alkışlarla saldırıya tepki gösterirken , Dr . Abdullah Abay ise , " Bu zamana kadar yaptığım doktorluk görevim sırasında hiç yaşamadığım bir olay yaşadım . Hasta ve hasta yakınları tarafından darp edildim . Suçlama nedenleri ise hastaya geç müdahale edildiği iddiasıydı . Halbuki 5 dakika içerisinde hastaya müdahale edilmişti " diye konuştu .