Rus savcı, Voronej'de Türk işçinin ölümüyle ilgili suçluları buldu

Rusya'nın Voronej kentinde 28 yaşındaki bir Türk inşaat işçisinin ölümüne neden kazayla ilgili suçlular ortaya çıkarıldı. Kaza nedeni şirket yetkilile

  Rusya ' nın Voronej kentinde 28 yaşındaki bir Türk inşaat işçisinin ölümüne neden kazayla ilgili suçlular ortaya çıkarıldı . Kaza nedeni şirket yetkililerinin iş yerinde güvenlik kurallarını ciddi şekilde ihlal etmesi olarak iddia edildi . Türk işçi , 2 Haziran ' da kentin eski Rossiya ticaret merkezinin bulunduğu inşaat alanında kompresörün altında kalarak hayatını kaybetmişti .

Kazayı soruşturan Voronej kent Leninski bölge Savcılığı , olayda teknik güvenlik iş kurallarının ihlal edildiğini tespit etti . Tsenrt Galerii Çijova adlı ticaret merkezi inşaatında yaşanan ciddi kural ihlalleri sonucunda Türk işçisi dahil birkaç kişinin öldüğü belirtildi . İnşaat alanında Aralık 2009 ' ta da iki işçi hayatını kaybetmişti .

Savcılık , inşaat alanındaki yükleme işlerinde güvenliğin organize edilmemesi sonucuna vardı . Rus savcılık yetkililerine göre , yetkili şirket inşaat yerinde güvenlik ve denetim kontrolü yükümlülüğünü yerine getirmemişti . Türk inşaat işçisinin ölümü ise kanca çengelindeki kilitleme aletinin sağlam olmamasıyla ilişkilendirildi . Savcılık olayla ilgili inşaat yerinde bir deneme de yaptı . Kanca çengeline yönelik bir darbe sonucunda kilitleme piminin açıldığı tespit edildi . Savcılık , bunun neticesinde de ağır kompresörün kanca çengelinden koparak talihsiz Türk vatandaşın kafasına düştüğü sonucuna vardı .

Savcılık kazayla ilgili Türk inşaat şirketi Renaissance ' nın Baş Mühendisi Nikolay Skripnikov ve Baş Enerji uzmanı Valeri Lebedev ' e para cezası da kesti .