Pasaport harcının düşürülmesi sonrası fark krizi çıktı

PASAPORT harçlarında yapılan indirim vatandaşı mutlu ederken indirimin yapıldığı 20 Haziran 2010'dan birkaç gün önce para yatıranları çileden çıkardı.

  İstanbul Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nü ; telefon ve elektronik posta yağmuruna tutan vatandaşlar , &ldquo ; Bizim mü ; racaattan hemen sonra indirim yapıldı . Farkı ö ; deyin . Almamız iç ; in ne yapmamız lazım? Bize paramızı iade edin&rdquo ; diye dert yanıyor . Yetkililer , bu konuda 10 gü ; nde yü ; zlerce telefon ve e-mail geldiğini belirtti .

Pasaport harç ; larının hesaplanmasında değişikliğe gidildi . Yeni dü ; zenlemeye gö ; re pasaport harç ; ları dü ; şü ; rü ; ldü ; . Buna gö ; re konsolosluklarca verilen pasaportlar dahil 6 aya kadar olan pasaport harcı 126 liradan 65 liraya , 1 yıllık pasaport harcı da 180 liradan 95 liraya indirildi . Pasaportlar iç ; in 138 lira olan değerli kağıt bedeli de 50 liraya dü ; şü ; rü ; ldü ; . Bakanlar Kurulu ' nun konuya ilişkin kararı , Resmi Gazete ' de yayımlandı . Yapılan indirimle konsolosluklarca verilen pasaportlar dahil 6 aya kadar olan pasaport harcı 126 , 05 liradan 65 liraya , 1 yıllık pasaport harcı 180 , 15 liradan 95 liraya , 2 yıllık pasaport harcı 304 liradan 155 liraya , 3 yıllık pasaport harcı 424 liradan 220 liraya , 3 yıldan fazla sü ; reli olan pasaport harcı da 616 liradan 310 liraya dü ; şü ; rü ; ldü ; .

Harç ; lara yapılan indirimin duyulmasından hemen sonra İstanbul Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nü ; n santrali adeta kilitlendi . İndirimden hemen ö ; nce eski fiyatlardan pasaport mü ; racaatı yapan vatandaşlar adeta isyan etti . Pasaport Şube Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nü ; telefonla arayanlar &ldquo ; Ö ; nceki gü ; n mü ; racaat ettik . Bugü ; n ise harç ; larda indirime gidildi . Bizim mü ; racaattan hemen sonra indirim yapıldı . Farkı ö ; deyin . Almamız iç ; in ne yapmamız lazım? Bize paramızı iade edin&rdquo ; dedi . Polisin ise indirimin yeni mü ; racaatlar iç ; in geç ; erli olduğunu eski mü ; racaatlar iç ; in yapılacak bir şey olmadığını sö ; ylemesi ü ; zerine bazı vatandaşlar durumu kabullendi ancak ç ; ok sayıda vatandaş itirazlarını sü ; rdü ; rmeye devam ediyor .

MİLLİYET