Minderde çalışıyor havuzda altın kazanıyorlar

Su yerine mindere atlayış yaparak kendilerini yetiştiren Fethiyeli yüzücüler, katıldıkları yarışmalardan altın madalyalarla dönüyorlar. Antrenman yapa

  Su yerine mindere atlayış yaparak kendilerini yetiştiren Fethiyeli yüzücüler , katıldıkları yarışmalardan altın madalyalarla dönüyorlar . Antrenman yapacak atlama havuzları olmamasına rağmen , Atina ' da Türk milli takımını temsil eden sporcular , İzmir ' de yapılan Tramplen ve Kule Atlama Yaz Kupası yarışlarında 6 birincilik kazandı .

Muğla ' nın Fethiye ilçesinde kurulan Türk Telekom Yüzme Takımı , imkansızlıklarla mücadele ediyor . Yüzme takımı , çalışmalarını denizde değil minderde yapıyor . Antrenör Özkan Kılıç , ilçede atlama havuzu bulunmadığı için genç sporcuları yetiştirmek için farklı bir yöntem buldu . Genç sporculara önce kapalı spor salonunda minder üzerinde eğitim veren Kılıç , teorik eğitimi denizde uygulamaya koyuyor . Kılıç , deniz kenarına yaptığı portatif atlama kulesi ile genç sporcuları müsabakalara hazırlıyor .

Zor şartlarda çalışma yapan Türk Telekom takımı , ocak ayında Atina ' daki uluslararası müsabakalarda Genç Bayanlar kategorisinde Türkiye ' yi temsil etti . Bu müsabakalardan 5 ' incilikle dönen takım , geçtiğimiz hafta İzmir ' de yapılan Tramplen ve Kule Atlama Yaz Kupası yarışlarında 6 altın madalya kazandı . 9 gümüş 2 de bronz madalya kazanan sporcuların inanılmazı başardığını anlatan antrenör Özkan Kılıç , Fethiyeli sporcuların , gençler ve yıldızlar kategorilerinde Bükreş ' de yapılacak uluslararası atlama müsabakalarına Türkiye ' yi temsil edeceklerini açıkladı .

Kışın minder üzerinde , yazın ise deniz kenarına kurdukları portatif atlama kuleleri ile çalışma yaptıklarını kaydeden Kılıç , bütün bunlara rağmen Türk milli takımına sporcu verdiklerini dile getirdi . Atlama havuzları olmamasına rağmen havuzu olan kulüplerin önüne geçtiklerini vurguladı . Yeterli havuz ortamı sağlandığı taktirde milli takıma daha fazla sporcu verebileceklerini ifade etti . Kılıç , yetkililerden antrenman yapabilecekleri uygun bir ortam hazırlanmasını istedi .