Milletvekili Şevket Gürsoy'dan Tarihi Yapılar İle İlgili Açıklama

AK Parti Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, Nemrut Dağı ve Adıyaman'ın tarihi yapılarıyla ilgili hazırlanan ve yürütülmekte olan proje ve yatırımlarla ilgili açıklamada bulundu.

  AK Parti Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy , Nemrut Dağı ve Adıyaman ' da ki diğer tarihi ve turistik yerlere sürdürülen yatırımlar ile ilgili açıklamada bulundu .
Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Nemrut Dağı ile ilgili devam eden faaliyetlerden bahseden Şevket Gürsoy , " Nemrut Dağı yolu için 2 milyon TL bir ödenek çıktı . 500 bin TL ödenek ise çıkmak üzeredir . Tuzhanı için 4 milyon 100 bin TL ödeneğimiz hazır durumda bulunmaktadır . Bu ayın 17 ' sinde Nemrut Dağı ' nda yapılacak olan çok amaçlı hizmet evinin ihalesi yapıldı . Önümüzdeki günlerde temelini atacağız . Hizmet evi için 3 milyon TL ödeneğimiz hazırda bulunmaktadır . IPA projesi kapsamında şu anda
bakanlıkta 5 bin 852 Euro ' luk bir projedir . Adıyaman ' da turizmle ilgili bütün projeleri sıkı bir şekilde takip ediyoruz ve çok önemsiyoruz " dedi .
( AHM-HE-Y )