Malatyalı işadamları KOSGEB İl Müdürü'nü ağırladı

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD), tarafından gerçekleştirilen 'Ayın Konuğu' programının bu ayki misafiri Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Ge

  Malatya Aktif İşadamları Derneği ( MAKİAD ) , tarafından gerçekleştirilen ' Ayın Konuğu ' programının bu ayki misafiri Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı ( KOSGEB ) Malatya Merkez Müdürü Murat Seki oldu .

Dernek toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte , Bölge Müdürü Seki , işadamlarına , kurumları tarafından sunulan yatırım avantajlarıyla birlikte yeni destek programlarını anlattı . Kurum olarak yeni dönemde yatırımların önündeki bürokrasiyi azalttıklarını belirten Seki , KOSGEB veri tabanına kayıtların da eskisi kadar zor olmadığının altını çizdi . KOSGEB veri tabanına nasıl kayıt yapıldığını uygulamalı olarak anlatan Seki , sonrasında yeni dönemde verilecek olan KOSGEB destekleri hakkında MAKİAD üyelerini bilgilendirdi . KOSGEB ' in yeni destek programlarında girişimcilik , yenilikçilik , işbirliği ve ortaklık faaliyetleri gibi alanlara öncelik verdiklerini ifade eden Seki , işletmelerin ölçek ekonomisinden yararlanabilmesi için ortaklık projelerine destek sağlayacaklarını , kurum kaynaklarından karşılanmak üzere 6 yeni destek programı başlatıldığını açıkladı . KOBİ ' lerde proje kültürü ve bilinci oluşturacak , işletmelerin proje yapabilme kapasitelerini güçlendireceklerini belirten Seki , program kapsamında işletmelere 150 bin lira üst limitli destek vereceklerini kaydetti . Söz konusu desteğin oranının 1 . ve 2 . bölgelerde yüzde 50 , 3 . ve 4 . bölgelerde ise yüzde 60 olacağını belirten Seki , ' ' KOBİ de elini taşın altına koyacak . Bir kısmını biz bir kısmını kendisi karşılayacak ' ' dedi . Proje süresinin 6 ile 24 ay arasında olacağını belirten Seki , sürenin 12 aya kadar uzatılabileceğini kaydetti . İşlemlerin verecekleri projelerin Malatya ' da oluşturulan bir komisyon tarafında değerlendirileceğini söyleyen Seki , bu mekanizmanın işletmelerimize zaman kazandıracağını da ifade etti .