Kazazedelere yardıma koştu, elektrik akımına kapılarak öldü

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde elektrik direğine çarpan otomobildeki yaralıların yardımına koşan şahıs, kopan elektrik telinin üzerine düşmesi sonucu

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde elektrik direğine çarpan otomobildeki yaralıların yardımına koşan şahıs, kopan elektrik telinin üzerine düşmesi sonucu akıma kapılarak hayatını kaybetti.

Ankara Caddesi'ndeki kazada Güneşler'den kent merkezi yönüne giden Deniz Şen'in kullandığı 54 YF 809 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki beton elektrik direğine çarptı. Kazada sürücü Şen ile Melih Ocakçı ve Engin Enginler yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar yaralıların yardımına koştu. Bu sırada elektrik tellerinden biri koparak kazazedelere yardım eden Nihat Hacı Keleşoğlu'nun (60) üzerine düştü.

6 bin 300 voltluk akıma kapılan Keleşoğlu olay yerinde öldü. Sağlık ve itfaiye ekipleri, kopan telin üzerinde bulunan Keleşoğlu'na akımın kesilmemesi sebebiyle müdahale edemedi. Akımın şiddetiyle Keleşoğlu'nun sol kolu ve sağ bacağı diz altından koptu. İtfaiyeciler, ölen Keleşoğlu'nun elbiselerinin yanmasını çaresizce izledi. Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ'ye bağlı ekibin olay yerine gelip elektriği kesmesinin ardından itfaiyeciler, yangın söndürme tüpüyle Keleşoğlu'nun yanan elbiselerini söndürdü.

Kazada yaralanan 3 kişi ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kazazedelerin yardımına koşan Murat Sağlam, kopan elektrik telinin Keleşoğlu'nun üzerine düştüğünü belirterek; "Kazayı yapanları kurtarmaya geldik. 6-7 kişiydik. Elektrik teli kazadan bir dakika sonra koptu ve bir kişinin üzerine düştü. Hiç bir şey yapamadık. Ölen kişi Trabzon'dan çocuklarının yanına gelmişti." diye konuştu.

Öte yandan otomobil sürücüsünün polise verdiği ifadede önüne çıkan bisikletli kişiye çarpmamak için direksiyonu kırdığını söylediği öğrenildi.

Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Keleşoğlu'nun cenazesi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.