İzmir Üniversiteleri Platformu'nun üçüncü dönem başkanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi yürütecek

İzmir'de eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden üniversiteleri tek çatı altında toplayan ve 2008 Aralık ayından itibaren çalışmalarına aralıksız dev

  İzmir ' de eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden üniversiteleri tek çatı altında toplayan ve 2008 Aralık ayından itibaren çalışmalarına aralıksız devam eden İzmir Üniversiteleri Platformu ' nun dönem başkanlığı , Dokuz Eylül Üniversitesi ( DEÜ ) ' ne geçti . DEÜ ' nün ev sahipliğinde düzenlenen Platform Yürütme Kurulu 9 . Toplantısı ' nda törenle görevi devralan Rektör Prof . Dr . Mehmet Füzün , geride bırakılan iki yıllık sürede beklentilerin çok üzerinde bir aşama kaydedilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti .

Rektör Füzün , önceki dönem başkanları Ege Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Candeğer Yılmaz , İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Attila Sezgin ve bu başarıda katkısı bulunan herkese teşekkür etti . Dönem başkanlığı görevini panel moderatörlüğüne benzeten Füzün , " Nasıl ki bir panelde asıl önemli olan konuşmacılarsa , burada da önemli olan üniversitelerin ortaya koyduğu çalışmalardır . Dönem başkanı olarak bizler , tıpkı moderatör gibi sadece işleyişi kolaylaştıracak müdahalelerde bulunacağız . " dedi . İzmir ' deki üniversitelerin akademik , sosyal , kültürel ve sportif alanlarda dayanışmasını sağlamak ve İzmir ' i bir üniversite şehri olarak konumlandırmak için projeler üretmek amacıyla yola çıkan platform , başlangıçta Ege , Dokuz Eylül , İzmir Ekonomi , Yaşar ve İzmir üniversiteleriyle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ' nü aynı çatı altında buluşturmuştu . 2009-2010 akademik yılında faaliyete geçen Gediz Üniversitesi ile birlikte platformun üye sayısı yediye yükselmişti .