Hava ambulansı Batman'da 1 ayda 10 kişinin imdadına yetişti

Batman Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Baş, bir ayda 10 vakaya hava ambulansıyla müdahale ettiklerini kaydetti.

Batman'da Hava Ambulansı son bir ayda 10

  Batman Sağlık İl Müdürü Dr . Mehmet Baş , bir ayda 10 vakaya hava ambulansıyla müdahale ettiklerini kaydetti .

Batman ' da Hava Ambulansı son bir ayda 10 hastaya hizmet verdi . Hava ambulansları faaliyete başladığı günden buyana kalp ve damar hastalıkları , travma ( trafik kazası , yüksekten düşme , yanık , yaralanma ) , solunum sistemi hastalıkları , kuvöz içinde yeni doğan olmak üzere birçok acil vakanın havadan naklini gerçekleştirdi .

YENİ DOĞAN BEBEK HAVA AMBULANSIYLA NAKLEDİLDİ

Hava ambulansları Batman ' da birçok hastaya umut oldu . En son Kozluk ilçesinde erken doğum sonucu 1 kilo 700 gram doğan ve solunum sıkıntısı başlayan bebek , hava ambulansıyla Ankara ' ya nakledildi .

Kozluk Devlet Hastanesi ' nde doktor kontrolünde Batman ' a getirilen Bebek Öter , gece saat 01 ' e kadar hastanede kontrol altında tutulduktan sonra Doktor Evin Sümer eşliğinde , Batman Askeri Havaalanı ' na iniş yapan Ambulans uçaktaki sağlık ekibine teslim edildi . Bebek Öter , daha ileri tetkik ve tedavi için Hava Ambulansı ile Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ' ne kaldırıldı .

Halka en iyi hizmeti sunmak için her zaman görev başında olduklarını belirten Sağlık İl Müdürü Doktor Mehmet Baş , durumu ağırlaşan ve acilen bir üstü sağlık kuruluşuna sevk edilmesi gereken hastaların ambulans uçak veya helikopter ambulanslardan ücretsiz olarak yararlandığını ifade etti . Önceki yıllarda kırsal kesimin çok az bir kesiminin 112 Acil Sağlık hizmetlerinden yararlandığına dikkat çeken Baş , " Bugünkü oran yüzde 100 ' e yaklaştı . Bu Avrupa normlarındadır " dedi .