Hanta Virüsü'nün Araştırılması İçin Giresun'a Mobil Laboratuvar Gönderildi

Sağlık Bakanlığı, Giresun'da 2009 yılı içerisinde biri ölümle sonuçlanan 3 Hanta Virüsü vakasının saha araştırmasının yapılması için, Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı'nın tam donanımlı Mobil Laboratuvarı'nı Giresun'a gönderdi

Hanta Virüsü'nün Araştırılması İçin Giresun'a Mobil Laboratuvar Gönderildi
  Sağlık Bakanlığı , Giresun ' da 2009 yılı içerisinde biri ölümle sonuçlanan 3 Hanta Virüsü vakasının saha araştırmasının yapılması için , Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı ' nın tam donanımlı Mobil Laboratuvarı ' nı Giresun ' a gönderdi .
Giresun ' un Piraziz , Bulancak ve Keşap ilçelerinde Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı koordinatörlüğünde yürütülen " Rodentlerde Hantavirüs varlığının virolojik ve serolojik yöntemler kullanılarak insan enfeksiyonlarıyla ilişkilerinin araştırılması " çalışması başlatıldı . Yapılmakta olan çalışmaları yerinde gören Giresun Sağlık İl Müdürü Cengiz Cindemir , " Bu çalışmada , Hanta Virüsü vakalarının görüldüğü noktalardan başlanarak yaklaşık 200 adet kemirici türü kapan kurularak yakalanacak , yakalanan kemirici türlerinden izole edilecek hanta virüsün genetik ve antijenik özelliklerinin belirlenmesi ile tür tayini yapılacak ve hangi tür hanta virüsünün hangi tür rodent ( kemirici ) ve insektivorlarla ( böcekcil ) taşındığı saptanacak " dedi .
Hastalık hakkında da bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr . Cengiz Cindemir , Hanta Virüsü ' nün nadir görünmesine karşı hayatı tehdit edebilen viral bir hastalık olduğunu söyledi . Dr . Cengiz Cindemir , bu hastalığın insanlara bulaşmasında bazı yabani fare ve sıçan türlerinin önemli olduğunu da ifade etti . Dr . Cindemir , hastalık geçiren kişinin sonradan bu hastalığı geçirmediğini , çevresindekilere de hastalık bulaştırmadığını sözlerine ekledi .