Gönüllü Kültür Teşekkülleri davaya müdahil olmak istiyor

Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri adına açıklama yapan Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Yüksek Mahkeme'nin görüşeceği, Anayasa değişiklik p

Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri adına açıklama yapan Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Yüksek Mahkeme'nin görüşeceği, Anayasa değişiklik paketi iptal davasına müdahil olmak istediklerini söyledi. Ahmet Taş, ayrıca tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi üyei Fulya Kantarcıoğlu için reddi hakim talebinde bulundu. "Dava konusu 5982 Sayılı Kanun henüz yürürlüğe girmediğinden, yürürlüğe girmeyen kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması bir ön denetim olup sistemimizde Anayasa Mahkemesi'nin ön denetim yetkisi bulunmadığından dava başvurusunun reddine karar verilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda açıklama yapan Mazlumer Başkanı Ahmet Taş, Yüksek Mahkeme'nin şekil yönünden inceleme yaptığı ve bu aşamada dava konusunda verilecek kararın, bütün vatandaşları ve kurumları yakından ilgilendirdiğini söyledi. Taş, bundan dolayı hukuka uygun verilecek kararın bireylerin ve toplumun yararına, aksi bir kararın ise zararına sebebiyet vereceğinden, yargılama aşamasında davaya müdahil olma zarureti ortaya çıktığını kaydetti.

KANTARCIOĞLU İÇİN REDDİ HAKİM TALEBİ

Taş, "Mahkeme Üyesi Fulya Kantarcıoğlu'nun açıkladığı görüşler tarafsız hareket edemeyeceğini gösteren sebepler ve tarafsız hareket etmeyeceği görüntüsü dikkate alınarak davaya bakmaktan çekilmesini istiyoruz. Ayrıca, dava konusu 5982 Sayılı Kanun henüz yürürlüğe girmediğinden, yürürlüğe girmeyen kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması bir ön denetim olup sistemimizde Anayasa Mahkemesi'nin ön denetim yetkisi bulunmadığından dava başvurusunun reddine karar verilmesini talep ediyoruz. Şekil denetimi yönünden ise, Anayasa'nın 148.Maddesi ve 2949 Sayılı Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 21. Maddelerinde aranan, 'teklif ve oylama çoğunluğuna ve ivedilikle görüşülemeyeceği şartına uyulup uyulmadığı hususlarıyla sınırlı' incelemeyle, bu açıdan problemsiz olarak TBMM'de kabul edilen değişikliğin tespiti ile iptali isteminin reddine karar verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu. Taş, açıklamasının ardından okuduğu dilekçeyi Kayseri Valiliğine teslim etti.