Gömeç fasulyesi, festivalle tanındı

Kayseri'de Kocasinan Belediyesi'nin düzenlediği festival Gömeç Fasulyesi'nin ekimini yüzde 100 artırdı.

Kocasinan Belediyesi tarafından şehirle özd

  Kayseri ' de Kocasinan Belediyesi ' nin düzenlediği festival Gömeç Fasulyesi ' nin ekimini yüzde 100 artırdı .

Kocasinan Belediyesi tarafından şehirle özdeşleşmiş değerlere yönelik düzenlenen festivallerle ürünlerin tanıtımı yapılıyor . Kayseri ' nin Erciyes , pastırma , sucuk , halı gibi tanının değerleri yanında tanıtılması gereken çok kıymetli ürünleri olduğuna dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız , " Gömeç Fasulyesi , Cırgalan Biberi , Erkilet Üzümü ve kedibacağı da tanıtılması gereken değerler arasında yer alıyor . Belediye olarak yöreye has ve kıymetli ürünleri tanıtmak amacıyla festivaller düzenliyoruz . Şanlıurfa ' nın , Gaziantep ' in ve Kahramanmaraş ' ın biberi nasıl biliniyor tanınıyorsa onlardan daha üstün olduğuna inandığımız Cırgalan Biberi ' nin de tanıtılması gerekiyor . " dedi .

Bu kapsamda geçen yıl düzenlenen festivalle Gömeç Fasülyesi ' nin çok iyi bir şekilde tanıtımının yapıldığını kaydeden Yıldız , ' Fasulye yetişir Gömeç ' te , pastırmayla pişer güveçte ' sloganıyla yola çıktıklarını ve bu yıl bu festivalin meyvelerini aldıklarını açıkladı . Festivalle birlikte dünyanın dört bir yanından Gömeç Fasulyesi siparişi aldıklarını aktaran Yıldız , " Bu değerleri tanıtmak Kayseri ekonomisine de önemli katkılar sağlayan bir hizmettir . Bu tür çalışmalarımız devam edecek " dedi .

Gömeç Mahalle Muhtarı Mustafa Eser de belediyenin düzenlediği festivalden sonra özellikle şehir dışından çok ciddi talep olduğunu ve fasulye ekimini yüzde 100 arttırdıklarını söyledi .