Giresun Halk Kültürü Tanıtım İçin Destek Bekliyor

Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr

Giresun Halk Kültürü Tanıtım İçin Destek Bekliyor
  Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr . Erdoğan Altınkaynak , 40 kişilik öğrenci ekibiyle yaklaşık 4 ay sürdürdüğü ' Halk Kültürü ' araştırmasının maddi ve manevi destek yetersizliğinden yarım kaldığını söyledi .
Giresun Üniversitesi Öğretim üyesi Doç . Dr . Altınkaynak , Giresun ' un bütün ilçelerinde , belde ve köylerinde etnografik malzemelerden , yöresel mutfağa , halk oyunlarından , halk türkülerine , hikayelerine , destan ve giyim , kuşam kültürüne varıncaya kadar bir çok alanda Halk Kültürü taraması yapıldığını belirterek bu taramaların sonuç aşamasında istenilen amaca ulaşamadığını kaydetti . Doç Dr . Altınkaynak , " Giresun ' da ilk defa ilçe , belde ve köylerinde 40 kişilik öğrenci ekibimizle yaklaşık 4 ay süren Halk Kültürü taraması kapsamlı bir çalışma ile ortaya çıkarıldı . Yapılan Halk Kültürü çalışması sonunda yüzlerce yöresel ağız , türküler , destanlar , maniler , türküler , yemekler ve dahası ortaya çıkarıldı . Bu çalışmalar neticesinde 40 ' a yakın kitap çıkarılacaktı . Giresun Kent Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi kurularak , kent hafızası oluşturulacaktı . Fakat sadece Kent Kültürü , Giresun Türküleri , Giresun ili ve Yöresi Ağızları , Giresun Mutfağı kitapları kısmen basılabildi . Bunların yanı sıra Giresun Kültür ve Sanatları , Giresunlu Ressamlar , Giresunlu Bestekarlar ve Güftekarları ise basım aşamasına getirildi ancak kitapları basılamadı " dedi .
Giresun Halk Kültürü adına yapılan bu çalışmanın sonuç aşamasında tamamlanabilmesi için maddi ve manevi desteğe ihtiyacı bulunduğunu belirten Doç . Dr . Altınkaynak , " Bizler imkanlarımız ölçüsünde Valiliğimiz , Kaymakam ve muhtarlarımızın desteği ile önemli bir çalışmaya imza attık . Fakat sonuç aşamasında tamamlanamaması üzücüdür . Giresunlular bu projeye sahip çıkmalıdır ki Giresun ' un elinde bilimsel verilerle bire bir hazırlanmış bir Halk Kültürü kaynağı olabilsin . Bu proje Giresun ' un kültürel değerlerini ortaya çıkarmış ancak tanıtımı noktasında yetersiz kalmıştır " diye konuştu .