Fasulye Festivali Ekimi Yüzde 100 Artırdı

Kayseri'nin Kocasinan ilçe Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kayseri'nin sahip olduğu değerleri tanıtmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

Fasulye Festivali Ekimi Yüzde 100 Artırdı
  Kayseri ' nin Erciyes , pastırma , sucuk , halı gibi tanınan değerleri yanında tanıtılması gereken çok kıymetli ürünleri olduğunu vurgulayan Başkan Bekir Yıldız , " Gömeç Fasülyesi , Cırgalan Biberi , Erkilet Üzümü ve Kedibacağı da tanıtılması gereken değerler arasında yer almaktadır . Kocasinan Belediyesi olarak bu çok orijinal ve kıymetli ürünlerimizi tanıtmak amacıyla festivaller düzenliyoruz . Şanlıurfa ' nın , Gaziantep ' in , Kahramanmaraş ' ın biberi nasıl biliniyor , tanınıyorsa onlardan daha üstün olduğuna inandığım Cırgalan Biberi de tanıtılmalıdır " dedi .
Geçen yıl düzenlenen festivalle Gömeç Fasulyesi ' nin güzel biçimde tanıtımının yapıldığının altını çizen Başkan Bekir Yıldız , " Fasulye Yetişir Gömeç ' te Pastırmayla Pişer Göveç ' te sloganıyla düzenlenen festivali Kayseri Medyası ' nın da sahiplenmesiyle dünyanın dört bir yanından insanlar bizden Gömeç Fasulyesi istedi . Bu değerleri tanıtmak Kayseri ekonomisine de önemli katkılar sağlayan bir hizmettir . Bu tür çalışmalarımız devam edecek " şeklinde konuştu .
Gömeç Mahalle Muhtarı Mustafa Eser de yaptığı açıklamada " Kocasinan Belediyesi Gömeç Fasulye Festivali sonrası şehir dışından çok miktarda taleple karşılaştık . Altından kalkamayacağımız miktarda talebi görünce bu yıl fasulye ekimini yüzde 100 oranda artırdık . Nerdeyse komşunun dumanıyla pişen fasulyemizin özel meraklıları var . Fasulyemizi tanıtan , ona ilgi çeken Başkanımız Bekir Yıldız ' a teşekkür ederiz " dedi .