Et fiyatlarındaki yeni tırmanışa karşı 4 bin tonluk sığır ihalesinde teklifler alındı

Et fiyatlarının kısa süreli düşüşün ardından yeniden tırmanışa geçmesi üzerine Et ve Balık Kurumu yeni ithalat için ihaleye çıktı. 4 bin tonluk kasapl

  Et fiyatlarının kısa süreli düşüşün ardından yeniden tırmanışa geçmesi üzerine Et ve Balık Kurumu yeni ithalat için ihaleye çıktı . 4 bin tonluk kasaplık canlı sığır ithalatı ihalesi Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü ' nde başladı . 5 firmanın yarıştığı ihalede ilk teklifler açıklandı . Bu ihalede de daha önceki 8 bin tonluk kasaplık sığır ve 4 bin tonluk besi danası ihalelerine katılan firmalar yarıştı .

İhalede Komisyon Başkanı Yusuf Gül ' ün açıklamasının ardından zarflar açıldı . Hacılar Helal Et Kombinası 5 kısmın tamamı için 14 milyon 800 bin Euro teklif zarfından çıktı . Ürdünlü Hijazi şirketi 5 kısım için 17 milyon 300 bin dolar karşılığında 4 bin tonluk canlı kasaplık sığır getirmeyi vaat etti .

MB Food ise sadece 5 . kısım için 1 milyon 600 bin Euro teklif verdi .

Dituria şirketi de sadece 5 . kısım için 1 milyon 650 bin Euro teklif etti . Son olarak Altınstern firmasının zarfı açıldı . 3 , 4 ve 5 . kısımlar için teklif verdi . Toplam 8 milyon 910 bin 100 dolara 3 ayrı kısma kasaplık canlı sığır getirmeyi önerdi . Tekliflerin ardından ikinci tur için ara verildi . İkinci turda firmaların fiyatlarını aşağıya çekmeleri istenecek .