Canlı Bomba Olarak Lanse Edilen Kadın Kendini İhbar Etti

Canlı bomba olduğu yönünde çıkan haberler doğrultusunda İzmir'de İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi'nde kameralar karşısına geçen P

  Canlı bomba olduğu yönünde çıkan haberler doğrultusunda İzmir ' de İnsan Hakları Derneği ( İHD ) Şubesi ' nde kameralar karşısına geçen P . B . , travma yaşadığını belirterel , " Bu çok saçma bir olaydır . Hakkımda herhangi bir arama kararı olmamasına karşın medya beni canlı bomba olarak ilan etti . Şimdi Emniyet Müdürlüğü ' ne giderek kendimi ihbar edeceğim " diye konuştu .
İnsan Hakları Derneği Ege Bölge Temsilcisi Nejla Şengül , yaşanan süreci şöyle anlattı :
" 14 Haziran tarihinde Buca E Tipi Kapalı Cezaevi ' ne bir yakınını görmeye giden bir aile P . B . ' nin fotoğrafının canlı bomba ilanı ile asıldığını görür . Olaydan 1 gün sonra 15 Haziran tarihinde P . B . bize gelerek başına gelen olayı anlattı . Biz de böyle bir şeyin olmadığına dahil , Emniyet Müdürlüğü , İçişleri Bakanlığı İnsan Hakları Komisyonu , Jandarma Genel Komutanlığı , Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu ' na olayı anlatan ve aslının olmadığı iddialarının yer aldığı gerekli yazışmalarımızı sürdürdük .
Ancak bu süreç yaşanırken birden medya aracılığı ile basında birden canlı bomba olarak ilan edildi . Bu olay basın etiğine aykırıdır . İnsanların yaşamlarını araştırmadan yazan kalemleri de suçlu olarak görüyoruz " dedi .

" SEVGİLİMİ İNFAZ ETTİĞİMİ BİLE SÖYLENİYOR "
39 yaşında ve bekar olduğunu , İzmir ' de 5 yıldır ikamet ettiğini açıklayan P . B . , ticaret ile uğraştığını ve iş piyasasında da hakkında çıkan haberler doğrultusunda büyük kayıp yaşadığını söyledi . Büyük bir travma yaşadığını anlatan P . B . , şunları söyledi :
" Avukatlarım gereken işlemleri başlattı . Yaşam hakkım ihlal ediliyor . Benim Kuzey Irak ' ta bomba eğitimi aldığım söyleniyor . Sevgilimi bile infaz ettiğim yönünde yazılanlar var . Bu inandırıcı bir durum değildir . Ben hiç yurt dışına çıkmadım . Tehditler alıyorum . Sokağa bile yalnız çıkamıyorum . Ancak yakınlarım bana korumalık yaptığı sırada dışarıya çıkıyorum . Benim yerim yurdum belli . Eğer yanlış bir durum söz konusu ise gelip alsınlar beni . Ancak böyle bir durumda yok . Şimdi emniyete gidip kendimi ihbar
edeceğim " dedi .
İnsan Hakları Derneği Ege Bölge Temsilcisi Nejla Şengül ve iki avukatı ile İzmir Emniyet Müdürlüğü ' ne gelen P . B . , içeride yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı . P . B . , " Söylenecek bişiy yok . Geldim . Kendimi ihbar ettim . Hakkımda herhangi bir arama kararı da çıkmadı . Bir süreç benim için başladı . Avukatlarım gerekli işlemleri yapacaktır . Bu haberi yayanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağım . Kendinizi benim yerime koyarsanız neler yaşadığımı anlarsınız .
Çok konuşabilecek bir durumda değilim . Öfkeliyim . Güvenlik Şube Müdürlüğü ' ne çıkan haberlerle ilgimin olmadığına dair yazılı bir dilekçe verdim " dedi .
Öte yandan , P . B . ' nin canlı bomba haberlerinde yer alan fotoğrafının yaklaşık 2 yıl önce Konak ' ta çekildiği öğrenildi .