Bursa'da Gıda Güvenliği Ve Hayvan Sağlığı Masaya Yatırıldı

Bursa'da, Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızer, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Serdar Kavasoğlu, Veteriner Hekimler Odası'nı ziyaret etti.

Bursa'da Gıda Güvenliği Ve Hayvan Sağlığı Masaya Yatırıldı
  Hüseyin Yıldızer , Bursa ' da hayvancılığın gelişmesi için yapılan çalışmaları , Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam ' a anlattı . Bursa ' da gıda güvenliği konusunda etkin bir denetim yürüttüklerini söyleyen Yıldızer , " Ülkemizde son dönemde et fiyatların artması ile hayvancılık konusunda daha çok tedbir alınması gerektiği ortaya çıktı . Bu konuda bakanlığımız çeşitli önlem paketleri uygulamaya soktu . Bizde Bursa il Müdürlüğü olarak bölgemizde hayvancılığın gelişmesi için bakanlığın talimatları doğrultusunda bir dizi önlemi uygulamaya sokuyoruz . Hizmet sektöründeki kuruluşları sadece cezalandırmıyoruz . Özendirici uygulamalar da yapıyoruz . Mesela Beyaz Tabak Projesi ile Bursa ' daki işletmelerin hijyen konusunda güzel bir yarış içine girmelerini sağladık " dedi .
Sinan Sağlam ise gıda güvenliğinin çok önemli olduğunu söyledi . Beyaz Tabak Projesi ' ni özendirici bir uygulama olarak gördüklerini ifade eden Sağlam , " Ülkemizde gıda güvenliği yıllarca ihmal edilmişti . Ancak son dönemde bu konuda güzel adımlar atılıyor . Daha fazlası için el birliği ile çalışmalıyız . Çünkü güvenli gıda konusunda veteriner hekimlerin rolü çok büyüktür " diye konuştu .
Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Serdar Kavasoğlu , kurumlarının Bursa ve ilçelerinde yürüttüğü çalışmaları anlattı .