Beşiktaş kalecisi Rüştü: Nokta atışı transferlerimiz oldu

Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber, takım olarak çok iyi bir ortamda bulunduklarını belirterek, çalışmaların da çok iyi gittiğini söyledi.

  Beşiktaş ' ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber , takım olarak çok iyi bir ortamda bulunduklarını belirterek , çalışmaların da çok iyi gittiğini söyledi .

Siyah - beyazlı ekibin kamp yaptığı Avusturya ' da bir basın toplantısı düzenleyen Rüştü Reçber , yapılan transferlerle ilgili olarak ise , ' ' Aslında bizim kadromuz çok iyiydi , şimdi ise nokta atışı yapılan transferler oldu şimdi daha iyi bir takım olduk . Yapılan transferler son derece yerinde ve düzgün transferler . ' ' dedi .

Yeni teknik direktör Schuster ile eski teknik direktörleri kıyaslamanın yanlış bir durum olduğunu belirten tecrübeli kaleci , her teknik adamın anlayışının farklı olduğunu ve kamp sürecinde Schuster ' in isteklerini daha iyi anladıklarını belirtti .

Alman teknik direktörün taktiğinin geçen sezona yakın olduğunu ifade eden Rüştü Reçber , " Taktik maçlarda zaman zaman çift ön libero ile , zaman zaman da tek ön libero ile oynuyoruz . Hocamızın taktiğini hazırlık maçlarında herkes görecek . " diye konuştu .

Avusturya kampının çok verimli geçtiğini de söyleyen Reçber , " Herkesin istekli bir şekilde çalışması takım adına çok sevindirici . Sakatlık yaşanmaması ise kampın en güzel olayı . Sakatlıkları bulunan arkadaşlarımız da aramıza katılıyor , bu da sevindirici . " dedi .

Yeni transferler Quaresma , Hilbert ve Cenk ' in takıma çok önemli katkılar yapacağını düşündüğünü dile getiren Rüştü Reçber , Portekizli yıldız oyuncu Ricardo Quaresma için , " Barcelona ' ya geldiğinde 18 yaşındaydı . Şu anda 26 yaşında . Zaman onu olgunlaştırmış . Şu anda biraz çekingen gözükebilir ama aslında çok esprili bir insandır . Zamanla yeni hayatına alışacaktır . " ifadelerini kullandı .

Rüştü , genç kaleci Cenk Gönen için ise , " Cenk çok yetenekli bir arkadaşımız . Türk futbolu için önemli bir kazanç . Milli takıma ve Beşiktaş ' a uzun yıllar hizmet edeceğine inanıyorum . " dedi .

Futbolu Beşiktaş ' ta bırakmak istediğini de sözlerine ekleyen tecrübeli kaleci , kaleci antrenörü Zafer Öger ' in kendisi için 50 yaşına kadar oynayabileceğini söylediğinin hatırlatılması üzerine ise espriyle 48 yaşına kadar oynamak istediğini belirtti . Rüştü , 2 yıl daha sözleşmesi olduğunu ve futbolu da Beşiktaş ' ta bırakmak istediğini sözlerine ekledi .

26 yaşında her sene futbolu bırakmayı düşündüğünü ifade eden Rüştü Reçber , Barcelona ' dan döndükten sonra fikrinin değiştiğini ve sağlığı el verdiği sürece oynamak istediğini belirtti . Rüştü , ' ' 1996 ' da 23 yaşındayken de Barcelona ' ya gidiyordum , fakat başkanımız Ali Şen o zaman izin vermedi . Geç gittim , daha erken gitseydim daha farklı olurdu . ' ' dedi .

A Milli Futbol Takımı ' nın 2010 Dünya Kupası ' nda yer alamamasının kendisi için büyük bir acı olduğunu da vurgulayan tecrübeli kaleci , ' ' Mesut Özil çok yetenekli , büyük işler başardı , umarım daha da başarılı olur . Bizim milli takımımızda değil ama Alman milli takımında Türk asıllı Alman futbolcu olarak oynayıp başarılı olması da bizi sevindiriyor . ' ' diyerek sözlerini tamamladı .