Ahmet Türk'ten çarpıcı açıklamalar

Kapatılan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk terör konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türk, PKK'yı tek başlarına durdurmayacaklarını söyledi ve ekledi;

  PKK ' yı silah bırakmaya ikna etmeye tek başına gü ; cü ; mü ; z yetmez diyen , BDP ' nin oylarının Doğu ve Gü ; neydoğu ' da yü ; ksek Batı ' da dü ; şü ; k olmasının nedenlerini anlatan eski DTP lideri Ahmet Tü ; rk egedesonsoz ' e konuştu .

Tü ; rk , ve bir ç ; ok soruya yanıt verdi . İşte o sö ; yleşiden satırbaşları ;

Aç ; ılım sü ; recine baktığımızda&hellip ; Biz o gü ; n de sö ; yledik . Başbakan ' la ilk gö ; rü ; ştü ; ğü ; mü ; zde , ' hassas bir konudur , burada cesur ve kararlı davranılmazsa , kurtlar pusulu havayı severler , perişan ederler , eğer yapacaksınız doğru dü ; rü ; st&hellip ; ' Ama 8 aylık sü ; re geç ; mesine rağmen , gerç ; ekten ne yapılmak istendiği , bir projelendirme , hangi adımların atılacağı konusunda bir şey ortaya ç ; ıkmadı .

BU SORUN SİLAHLA Ç ; Ö ; ZÜ ; LEMEZ

Silahla ç ; ö ; zü ; lmeyeceği ortadadır . Yani silah , bir hak arama yö ; ntemi olmaktan ç ; ıkmalıdır diyoruz . Devlet de Kü ; rt meselesini sadece silahla , inkarla ç ; ö ; zmeyeceğini gö ; rmelidir . Ö ; nce bunda ortaklaşmamız gerekiyor .

O zaman ne yapmak lazım? 30 yıldır uygulanan politikalar yerine , toplumsal uzlaşıyı sağlayacak politikalar ortaya ç ; ıkarmamız lazım .

PAZARLIK YAŞANMADI

Bu sü ; reç ; le ilgili biz bu konuda bir şeyler gelişirse destek vermeye , bu konuda dü ; şü ; ncelerimizi aktararak , sorunun barışç ; ıl bir sü ; rece evrilmesi konusunda neler yapmamız gerektiği konusunda da ç ; ok aç ; ık davrandık . Bize ne sorumluluk dü ; şü ; yorsa , biz bu konuda bu rolü ; almaya hazırız dedik . Ama dediğim gibi iç ; eriği dolu olan veya topluma yansıyan herhangi bir şey olmadığı gibi , bize de yansıyan bir şey yok! Birilerinin sö ; ylediği gibi , ö ; yle pazarlıklar falan da yaşanmadı .

BİR İNSANIN YÜ ; RÜ ; YÜ ; ŞÜ ; NÜ ; KONTROL EDEMEZSİNİZ

Şimdi bugü ; n Genelkurmay Başkanı diyor ki , ' 300 bin kilometrelik sahadır ' diyor . ' Bunu gelin gö ; rü ; n , eleştirilerinizi ondan sonra yapın ' diyor . Doğrudur . Bir insanı siz istihbaratınız ne kadar gü ; ç ; lü ; olursa olsun , 70 milyonluk Tü ; rkiye ' yi , bir insanın yü ; rü ; yü ; şü ; nü ; kontrol edemezsiniz , bir yerde mutlaka patlak verir .

MÜ ; CADELEMİZ SADECE KÜ ; RTLER İÇ ; İN DEĞİL


Bizim verdiğimiz demokrasi mü ; cadelesi sadece Kü ; rtler iç ; in değil ki? Tü ; rkiye ' nin demokratikleşmesiyle , Kü ; rtler kadar Tü ; rkler de ö ; zgü ; rleşecek .

TÜ ; RK ' Ü ; M DİYENE DAVA AÇ ; ILIYOR MU?

Şimdi Kü ; rt dediğim iç ; in yargılanıyorum . Kü ; rtç ; e konuşma yaptığım iç ; in yargılanıyorum . Dü ; şü ; ncelerimi devlet ideolojisinin dışında farklı tespitler yaptığım iç ; in hakkımda davalar aç ; ılıyor . Hangi Tü ; rk ' e , ' ben Tü ; rkü ; m ' dediği zaman veya ' Bir Tü ; rk dü ; nyaya bedeldir ' dediği zaman dava aç ; ılıyor mu?

PKK ' YA GEREK KALMAZ


Eğer gerç ; ekten Kü ; rtlerin makul , meşru , Tü ; rkiye ' nin bü ; tü ; nlü ; ğü ; ne zarar vermeyen taleplerini , onun da eşit bir yurttaş olma hakkını sağlarsanız , o zaman PKK ' ya ihtiyaç ; kalmaz . Bunu anlatmaya ç ; alışıyoruz .

Şu 8 aydan beri tehlikeleri gö ; sterdik . ' Aç ; ılımın iç ; i gittikç ; e boşalıyor , halkın gü ; veni kalmadı , kimsenin gü ; veni kalmadı , tehlikeli bir noktaya geliyoruz , aman buna fırsat vermeyelim ' dedik&hellip ; Bunları sö ; ylediğimiz iç ; in de hep suç ; lu duruma dü ; ştü ; k , yargılandık .

AÇ ; ILIM BAŞLADI 1680 YÖ ; NETİCİMİZ TUTUKLANDI


Aç ; ılım sö ; ylemleri konuşulmaya başlandıktan , 4 Nisan ' dan yerel seç ; imlerden ve aç ; ılım tartışması başladıktan sonra , 1680 yö ; neticimiz ve belediye başkanımız , şu anda tutuklu . Hem bir yandan ' aç ; ılımı yapacağım , dağdan indireceğim ' diyeceksin , hem de demokratik siyasetin iç ; indekileri de tutuklayacaksın .

BİR İNSAN Ö ; LDÜ ; ĞÜ ; NDE ACI DUYUYORUM

Bir insan kim olursa olsun , bir yaşam sona erdiği zaman , ben de acı duyuyorum . Bunu yü ; rekten sö ; ylü ; yorum . Acı duyuyorum . Ama olaylar oluyor diye gerç ; ekten Tü ; rkiye ' yi demokratikleşme ve sorunlarımızı ç ; ö ; zme konusunda bizim gü ; nü ; erteleme gibi bir şansımız yok . Dü ; nyanın her yerinde bunlar olmuş , İspanya ' da da İrlanda ' da da , Gü ; ney Afrika ' da da silahlar konuşurken , o silahların susması iç ; in bü ; tü ; n ö ; lü ; mlere rağmen , acılara rağmen barış iç ; in ç ; alışmalar yapılmış .

PKK ' YA GÜ ; CÜ ; MÜ ; Z YETMEZ

Bir siyasetç ; inin 30 yıldan beri bir ö ; rgü ; tlü ; lü ; ğü ; sağlamış olan bir şey adına da tamam ben bitiriyorum deme gü ; cü ; nü ; z var mı , deme şansınız var mı? Yani mutlaka ikna edilmesi gerekir . Yani sonuç ; ta siyasinin elinde silah yok ki! Sonuç ; ta o kesimi ikna etmek gerekir . Diyalog kurmak gerekiyor . Biz bunu sö ; ylediğimiz zaman , mesela siz bunu yazdığınız zaman , hemen bir dava aç ; ılır . Biz meseleyi bir yere havale etmiyoruz . Gerç ; eği sö ; ylü ; yoruz . Gü ; cü ; mü ; z yetmez ki?

BDP Doğu ve Gü ; neydoğu ' da başarılı ancak Batı ' da o kadar başarılı değil . Ç ; ü ; nkü ; yü ; zde 10 barajı var . Halk ü ; zerinde olumsuz etki yapıyor . Nasılsa barajı aşamaz boşa gitmesin deyip CHP yakınsa CHP ' ye , Ak Parti yakınsa Ak Parti ' ye veriyor oyunu . İzmir mesela . CHP gü ; ç ; lü ; dü ; r . Kü ; rtlerin ç ; oğu İzmir ' e gitmiş oturmuş ve CHP ' nin etrafında dolaşırsam bir bü ; fe alırım , işe girerim mantığı var . Bö ; yle de bir gerç ; ek var . İnsanların doğasında olan bir şey bu .