ABD, Türk hızlı tren lokomotiflerini kullanacak

ABD Ulaştırma Bakanı Ray Lahood, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ'de (TÜLOMSAŞ) incelemelerde bulundu. ABD'li Bakan, "Biz hızlı treni yeni yapmaya

  ABD Ulaştırma Bakanı Ray Lahood , Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ ' de ( TÜLOMSAŞ ) incelemelerde bulundu . ABD ' li Bakan , " Biz hızlı treni yeni yapmaya başladık . Sizler ise bizden önce faaliyete geçirdiniz . Sizin tecrübenizden yararlanıp ürettiğiniz lokomotifleri kullanacağız . " dedi .

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Türkiye ' de bulunan ABD Ulaştırma Bakanı Ray Lahood ile Eskişehir ' e geldi . Yüksek hızlı tren ile kente gelen ABD ' li bakan Lakood , Türk meslektaşı ile ülkesi için lokomotif üretecek olan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ ' yi ( TÜLOMSAŞ ) ziyaret ederek incelemelerde bulundu . ABD ' li Bakan ziyaret sonrasında işçilere övgülerde bulunarak bir süre alkışladı . ABD ' li Bakan , " Biz hızlı treni yeni yapmaya başladık . Sizler ise bizden önce faaliyete geçirdiniz . Sizleri tebrik ediyorum . Sizin tecrübenizden yararlanacağız . Ürettiğiniz lokomotifler ülkemizde kullanılacak . " dedi . İşçiler de ABD ' li bakanın bu jestine alkışlarla karşılık verdi .

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , ABD Ulaştırma Bakanı Ray Lakood , ABD Türkiye Büyükelçisi James Jeffrey , TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve ABD heyeti ile birlikte Ankara ' dan Yüksek Hızlı Tren ile Eskişehir ' e geldi . Gar ' da karşılan heyet ardından ABD ' ye 30 lokomotifin yapılacağı TÜLOMSAŞ fabrikasına geçti . Heyet , burada TÜLOMSAŞ işçileri tarafından karşılandı . Heyet , daha sonra TÜLOMSAŞ yetkilileri ile basına kapalı olarak görüşerek bilgi alışverişinde bulundu .

Bakan Yıldırım , ABD ' li meslektaşı ve beraberindekiler ile ABD ' ye satılan ve anlaşması dün Ankara ' da gerçekleştirilen 30 lokomotifin yapılacağı TÜLOMSAŞ tesislerini gezdi .

Yarım saat süren gezinin ardından ABD ' li Bakan , meslektaşı Yıldırım ile fabrika çıkışında kendilerini bekleyen bir grup TÜLOMSAŞ işçisinin yanına giderek , onlara övgülerde bulundu . TÜLOMSAŞ işçilerini kutlayan ABD ' li Bakan , " Sizler , hızlı treni bizden daha önce faaliyete geçirdiniz . Biz ise hızlı tren çalışmalarına yeni başlıyoruz . TÜLOMSAŞ ' ın bilgi ve deneyimlerinden yararlanacağız . Sizin ürettiğiniz lokomotifler , ABD ' de de kullanılacak . " diyerek işçileri alkışladı . ABD ' li bakanın bu konuşmasına işçiler de alkışlayarak karşılık verdi .

Bakan Binali Yıldırım ise lokomotif üretimi için ABD ile ilgili gerekli anlaşmaları imzaladıklarını söyledi .

İki bakan ve beraberindekiler , daha sonra Merkez Odunpazarı ilçesindeki Cam Müzesi ile Cumhuriyet Müzesi ' ni gezdikten sonra kentten ayrıldı .