4 bin ton kasaplık sığır ihalesinde de en düşük teklif Ürdünlü Hijazi'den

Ramazan ayı öncesinde vatandaşa ucuz et yedirmek için yapılan 4 bin tonluk canlı kasaplık sığır ihalesi tamamlandı. Yine en düşük teklifi 4 bin tonun

  Ramazan ayı öncesinde vatandaşa ucuz et yedirmek için yapılan 4 bin tonluk canlı kasaplık sığır ihalesi tamamlandı . Yine en düşük teklifi 4 bin tonun tamamını 14 milyon 550 bin dolarla getirmeyi öneren Ürdünlü Hijazi firması verdi . Daha önceki ihaleleri de ( 8 bin tonluk canlı kasaplık sığır ve 4 bin tonluk besi danası ) Hijazi firması kazanmıştı .

Et fiyatlarının kısa süreli düşüşün ardından yeniden tırmanışa geçmesi üzerine Et ve Balık Kurumu yeni ithalat için ihaleye çıktı . 4 bin tonluk kasaplık canlı sığır ithalatı ihalesi Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü ' nde yapıldı . 5 firmanın yarıştığı ihalede ilk teklifler açıklandı . Bu ihalede de daha önceki 8 bin tonluk kasaplık sığır ve 4 bin tonluk besi danası ihalelerine katılan firmalar yarıştı .

Komisyon Başkanı Yusuf Gül ' ün idaresinde yapılan ihale şöyle seyretti : Hacılar Helal Et Kombinası 5 kısmın tamamı için verdiği 14 milyon 800 bin Euro teklifini ikinci turda 13 milyon 70 bin Euro ' ya indirdi . Ürdünlü Hijazi şirketi 5 kısım için 17 milyon 300 bin dolar karşılığında 4 bin tonluk canlı kasaplık sığır getirmeyi vaat etmişti . İkinci turda bu fiyatı 14 milyon 550 bin dolara düşürdü . MB Food ise 5 . kısım için verdiği 1 milyon 600 bin euro teklifini 1 milyon 545 bin euroya indirdi .

Dituria şirketi de sadece 5 . kısım için 1 milyon 650 bin euroluk teklifini ikinci turda 1 milyon 495 bin euroya çekti .

Son olarak Altınstern firmasının ikinci tur zarfı açıldı . 3 , 4 ve 5 . kısımlar için teklif veren firma toplam 8 milyon 910 bin 100 dolarlık teklifini 7 milyon 568 bin dolara indirdi . İhaleyi , Et ve Balık Kurumu Yönetim Kurulu sonuca bağlayacak .